1079
-
Renegade #635 railgun vs missile platforms: na én itt voltam megbocsátó, tudjuk, hogy piszok sok idő egy oda-vissza adok kapok, egyszerűen csak kihagytak a kedvünkért egy pár napos köldök nézést.
Jóóó, tudom, hogy a Földnél volt a labda és bárki aki okosabb mint egy pitypang, az tudta volna, hogy lesz ideje válaszcsapásra az utolsó platformnak emiatt simán felkészülhettek volna a swarm ellen, csak hát ennyire pengék ezek a marsi rakéták, minden védelmet kijátszanak, akkor is, ha napok óta várja őket a Föld. -
Cef #634 Igen, a railgunos rész elég WTF volt, azért az íróknak ennyire nem kellene beáldozniuk a realisztikusságot egy kis drámáért, ezt máshogy kellett volna megoldani...
(Egyébként a marsi műholdaknak/teleszkópoknak nem kellett volna érzékelniük, hogy Föld körüli pályán elsült 5 railgun pont a platformok irányába célozva? Ha a Föld kereste és figyelte a marsi támadó fegyvereket a marsiaknak nem kellett volna ugyan ezt tenniük?) -
#633 a történetvezetés véleményeddel egyetértek.
Amúgy újra kell néznem,de szerintem nem volt megemlítve hogy a platformok mars körüli pályán állnak,lehetnek jóval közelebb is a lopakodó technológiának köszönhetően...de tényleg újra kell néznem ezt a részt. -
suba53 #632 Lehet, hogy a Marco - Filip vonalat akarják kihagyni, és egyszerűen a Mars számlájára írni a föld bombázását.
Valószínűleg nincs annyi műsoridő meg évad betervezve, hogy minden esemény a könyv szerint történhessen.
A könyvben is fölöslegesnek tartottam ezeket a kitérőket, és azok után, hogy tudjuk hogyan alakultak a dolgok nem is csodálkoznék azon ha a sorozat inkább az idegen technológiára koncentrálna jobban, és nem egy övbéli terrorista csoport próbálkozásaira.
Sokkal érdekfeszítőbbek lennének a lassú zónás részek, meg amik abból következnek. A könyvben is idegesít, hogy az igazi csoda szinte csak mint mellékszál van említve.
A Marsi bolygóromboló platformok elleni támadás meg hiteltelenné teszi az eddigi összes próbálkozásukat, hogy valamiféle reális űrfizikát akarnak mutatni nekünk. Egy röpke délutáni zsúr alatt a RailGun lövedékek eljutottak a marsi keringési pálya közelébe, és még a fagyi előtt visszajött a platformról indított bolygóromboló rakéta. Ez vicc kategória ebben a sorozatban. -
#631 mondjuk ezzel a jelenettel a könyvre is :D -
#630 Plusz az S03E03 is megint csodás dolgokat hozott össze, az EM-ágyúk (railgun) a jelek szerint fénysebességnél gyorsabb lövedékeket használnak, a Mars pedig fény sebességénél gyorsabb rakétát...
Szomorú, de a sorozat sz@rik a fizikára... -
#629 Nem. Sajnos az előző részben látott tök felesleges és hiteltelen csatajelenet után a készítők ámokfutása folytatódik. Egyszerűen nem értem. Kibaszott zseniális lenne az egész, ha csak azt megcsinálnák ahogy a könyvben van. Nem a kisebb eltérésekre gondolok, azok nem zavarnak, meg van amihez muszáj is hozzányúlni, hogy filmen is működjön. De ezek?.... Annyira, de annyira fölösleges. Bár nálam még mindig ez a legjobb scifi sorozat, úgy látszik az első évad marad a kedvenc. -
suba53 #628 Nem emlékszem már pontosan a könyvekre.
A Ganymedes-i konfliktus alatt a Mars lőtt ki nukleáris töltetet a földre, ami pusztítást okozott Dél Amerikában?
-
#627 A Faraday kalitka egy furcsa jószág. Se ki, se be.
Az nem baj, ezért kellenek antennák, amik a kalitkán kívül vannak, és küldik be a jelet, megfelelő védelemmel együtt. De a fedélzeti rendszerek biztonságban vannak (nem fognak "hunyorogni" a lámpák és kijelzők).
Simán el tudom képzelni, hogy a nagy intenzitású zavarok egy rövid időre túlvezérelték a szenzorokat, és erre időzítették a támadást.
Erre írtam, hogy ez akkor jó, ha vakok dugós puskákkal harcolnak. Mert akkor itt vakok dugós puskával harcolnak. A torpedók a Földi hajó előtt robbantak fel, nem messzebb, mint 10 hajóhossznyira. Ha a Roci ilyen hamar ideért úgy, hogy nem vették észre, akkor vagy fénysebességgel jött (kizárt, mert utána rögtön ugye manőverezett, hogy a torpedóvetője a célpont felé nézzen, és erre nem lett volna ideje), vagy a Földi hajó nem lát messzebb az orránál...
Mondjuk amikor a torpedóikat lelőtték, már gondolhatták, hogy más is van a közelben.
Ez a másik bajom. A Roci messziről látta a Földi hajót, a Rocit a Földi hajó nem vette észre... miért is? Bekötött szemmel ülnek a monitor előtt a matrózai?
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2018.04.25. 11:52:20 -
suba53 #626 A Faraday kalitka egy furcsa jószág. Se ki, se be.
Ez a torpedóknak nem egy szokványos felhasználási módja volt, közvetlenül a cél előtt felrobbantani őket.
Simán el tudom képzelni, hogy a nagy intenzitású zavarok egy rövid időre túlvezérelték a szenzorokat, és erre időzítették a támadást.
Valószínű, hogy megfelelő védelemmel voltak ellátva a kiégéssel szemben, de mire visszaállt a normál üzem, addigra két hajtóműnek lőttek.
Hajtómű találat, vagy azt veszélyeztető esemény esetén meg az a szokásuk, hogy kivetik a magot, vagyis a fúziós reaktort. Azért hogy az esetleges megfutó fúziós robbanás ne párologtassa el a hajót magát. Ennél a hadihajónál gondolom ezt úgy oldották meg, hogy az egész hajtómű gondolát lerobbantották a hajótestről. Azért távolodtak el olyan hirtelen, nem a torpedó találat miatt.
A másik, hogy a Roci a legkorszerűbb marsi technológiájú hajó. Az EN hadihajó meg egy fegyvertelen civil hajót kergetett, nem egy csúcstechnikájú jószágot. Mondjuk amikor a torpedóikat lelőtték, már gondolhatták, hogy más is van a közelben. -
#625 A Razorback egy civil hajó, a Roci és az földi hajó harcjármű...
Eljutunk az The Expanse-ba is a Star Trek szintre, ahol mai egyszerű technológiákat (úgy mint biztosíték vagy faraday-ketrec) nem ismernek, csakmertazért... -
Pares #624 Én úgy értelmeztem a történteket, hogy a Roci által kilőtt torpedók EMP-je hasonlóan kiütötte egy rövid pillanatra a földi hajó rendszereit, mint ahogy azt a Razorbacknél is mutatták, és ezt a néhány másodpercet használták ki, hogy kiiktassák, ezért nem lőttek vissza. -
#623 Anna egy kicsit furcsa nekem, szoknom kell (folyamatosan a Lost ugrott be, amikor néztem az epizódot), tök máshogy képzeltem el a könyv alapján. Nem tudom látta-e valaki itt az Oz című börtönös sorozatot. Ha nem, akkor melegen ajánlom, baromi jó.. Na, amikor a könyvet olvastam Annáról folyamatosan az Oz Peter Marie nevű pszichológus-lelkésznője ugrott be, egy idő után meg is adtam magam az érzésnek, és ő lett Anna, csak vörös árnyalattal (és 5-7 évvel fiatalabban), ahogy a könyvben van. -
Cef #622 "azért nem lőtték ki velük, mert abból a távolságból hatástalanok voltak, csak ahogy filmre volt víve a dolog, abból úgy tűnhetett, mint ha nem is lett volna olyan nagy távolság a hajók közt"
Igazad lehet, viszont a végén amikor a rakétákat felrobbantották szinte közvetlen a hajó előtt voltak, akkor már simán lőhettek volna, pár rakétát leszedhettek volna a többi pedig robbanhatott volna elterelésként. Legalább is én így írtam volna meg, lehet akkor meg az lenne a baj, hogy kevés rakéta volt, miért nem szedték le mindet :)
-
Cef #621 " A kis méretű ágyú = PDC, nemde? "
Igen. Ezért nem értettem, hogy ha van nekik miért nem lőttek, de gondolom a rule of cool felülírta, így nézett ki jól a jelenet. -
#620 Nem azokra gondoltam, azok railgunok, csak most látom, hogy a böngésző valamiért átméretezte a képet kicsire és nem látszik....
Így már érthető, ok, azok tényleg PDC-k.
A kis méretű ágyú = PDC, nemde? -
Cef #619 " Ha a két oldalsó lövegre gondolsz, az nekem inkább EM-ágyúnak (railgun) tűnik."
Nem azokra gondoltam, azok railgunok, csak most látom, hogy a böngésző valamiért átméretezte a képet kicsire és nem látszik....
Itt lesz normális méretben, a railgonok mellett meg a hajó elején vannak szétszórva.
Plusz vidi
"Egen, nyomjelzős lövedékkel... "
Lehet, viszont eddig csak a railgunt és a PDC-t hozták fel mint ágyútípust, a railgunnak pedig mindig kékes lilás fényeffektje volt, csak a PDC volt nyomjelzős. Illetve visszanéztem, kis méretű ágyúból tüzelnek.
Utoljára szerkesztette: Cef, 2018.04.23. 17:51:20 -
#618 Viszont láttam kis méretű ágyúkat a földi hajón (a concept arton is rajta vannak), én azokat a méretükből kifolyólag PDC-nek értelmeztem.
Ha a két oldalsó lövegre gondolsz, az nekem inkább EM-ágyúnak (railgun) tűnik.
Ha jól emlékszem amikor kitört az első csata a Ganümédész felett ott is tüzeltek vele egymásra.
Egen, nyomjelzős lövedékkel...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2018.04.23. 16:24:10 -
#617 Akkor hagyjuk a spoilert, legfeljebb ha valakit zavar, szóljon, aztán berakom utólag a tag-et.
A földi hajón is voltak PDC-k, csak be voltak húzva.
Logikusnak tűnik... csak akkor miért nem aktiválták őket?
Jön egy adag torpedó és a távolból robog Roci (vagy most mi a kukutyinnak hívják) felénk. Miért ne aktiválná a PDC-ket? Minden ésszerű magyarázat arra mutat, hogy a PDC-ket harckészültségben kellett volna tartani...
csak ahogy filmre volt víve a dolog, abból úgy tűnhetett, mint ha nem is lett volna olyan nagy távolság a hajók közt.
Mert valóban nem is volt nagy a távolság. Ilyen pillanatok alatt másképpen nem érhetett oda Roci...
Igen, ez a sorozat hülyesége, mert Star Wars / Star Trek módra úgy kezeli a fegyvereket, mintha dugós puskák volnának... -
#616 Minden hajón van PDC, főleg az ilyen monstrumokon, csak be van húzva. A Rocin sincsenek szabadon, a hajótestbe vannak süllyesztve egy rekeszbe, és csak akkor láthatóak, amikor aktiválják őket. -
#615 A könyvben ha jól emlékszem nem is volt semmilyen harc. Simán csak beültek a Razorbackbe, és ütköztek Holdenékkal. Az ötödik könyvben van hasonló, amikor Alex repüli a Razorbacket a marsi miniszterelnökkel, és Bobbival (mielőtt megkérdezné valaki: igen a gép kétüléses, Bobbie a motorospáncéljában van, kitámasztja magát a falak közt, így rögzíti magát). És nincs ilyen kék felhő, meg az összes többi hülyeség: rakéták kísérik őket, de azok hagyományos robbanófejes rakéták, és a vezérlésük át van adva Razorbacknek. És nem csak fél tucat van belőlük, hanem rengeteg. Amikor rájuk indítanak egyet, akkor Alex is elindít egyet, hogy leszedje. Sőt, ha jól emlékszem annyi van belőlük, hogy még futja arra is, hogy Alex visszatámadjon, de nem csak egy-kettővel, hanem tucattal indít az üldözőkre. Bár veszteséget nem okoz, mert leszedik PDC-vel, de arra jó, hogy kicsit lassítson az üldözők tempóján.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2018.04.23. 14:31:42 -
Cef #614 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Jobbat mondok: én nem láttam PDC-t az földi hadihajón... Nem is volt tán ilyen fegyvere? Lehet, hogy a PDC valami Marsi technológia, a Földiek pedig legfeljebb a torpedók másik torpedóval való kilövésére készültek? "
Ez nekem is megfordult a fejemben, pl. a második évadban is mikor mentek kivizsgálni a Phoebe állomást és a Scirocco rálőtt a földi hajóra, ott sem próbálták PDC-vel leszedni a rakétákat. Viszont láttam kis méretű ágyúkat a földi hajón (a concept arton is rajta vannak), én azokat a méretükből kifolyólag PDC-nek értelmeztem. Ha jól emlékszem amikor kitört az első csata a Ganümédész felett ott is tüzeltek vele egymásra. Bár lehet tévedek, a könyveket nem olvastam, a Wiki nem írja, hogy konkrétan csak a marsiak használják.
Utoljára szerkesztette: Cef, 2018.04.23. 14:20:09 -
#613 A földi hajón is voltak PDC-k, csak be voltak húzva. A Razorbacket kísérő rakétákat meg azért nem lőtték ki velük, mert abból a távolságból hatástalanok voltak, csak ahogy filmre volt víve a dolog, abból úgy tűnhetett, mint ha nem is lett volna olyan nagy távolság a hajók közt. Nyilván, ha a rakétákat le tudták volna szedni, akkor a Razorbacket is. Amúgy ezt a rakétakíséret trükköt az ötödik könyvből emelték át, csak akkor Alex röpüli a Razorbacket, Bobbieval és a marsi miniszterelnökkel. -
#612 Ha jól értettem valami olyasmit mondott volna Bobbie, hogy a vonalon belül már nem tudnak kitérni a rakéták elől, tehát nem hatótávról van szó, csak ha a vonalon belülre kerülnek akkor nekik reszeltek.
Az a baj, hogy ez hülyeség. Először is hogy ilyen vonalat tudj húzni, ahhoz pontosan kell ismerni a torpedó képességeit. Az ilyesmi mindig is hétpecsétes titok volt.
Másodszor ez nem úgy működik, hogy X távolságon belül ki tudok térni, Y távolságon már nem. Ez akkor igaz, ha mondjuk autós üldözésként képzeled el az egészet. Csak ez nem az. A manőver G terhelése a lényeg, és ilyen téren ciki, hogy egy ember sose fogja olyan jól bírni, mint egy gép...
A kék felhőt én plazmának néztem egy kis atommal megtámogatva az EMP miatt,
Emmm..... a baj az, hogy a légkörben jelentkező hatásokat vetíted ki a világűrre. Ráadásul egy combosabb napkitörés a belső bolygók környékén veszélyesebb lehet - és arra is illik rákészülni...
Azt viszont nem értettem, hogy a földi hajó miért nem lőtte ki PDC-kel a Roci rakétáit, vagy magát a Razorbacket, annyira nem voltak messze.
Jobbat mondok: én nem láttam PDC-t az földi hadihajón... Nem is volt tán ilyen fegyvere? Lehet, hogy a PDC valami Marsi technológia, a Földiek pedig legfeljebb a torpedók másik torpedóval való kilövésére készültek? -
Renegade #611 -
Cef #610 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha jól értettem valami olyasmit mondott volna Bobbie, hogy a vonalon belül már nem tudnak kitérni a rakéták elől, tehát nem hatótávról van szó, csak ha a vonalon belülre kerülnek akkor nekik reszeltek. Az már más kérdés, hogy ettől függetlenül mégis ki tudtak érni a zónából miután belekerültek, meg az is fura volt, hogy a Razorback maximum 6G-vel gyorsult, meg Avasarala miatt még annyival se, azért a rakétáknak ezt simán tudniuk kellett volna überelni, ehelyett kergetőztek egy jó darabig.
A kék felhőt én plazmának néztem egy kis atommal megtámogatva az EMP miatt, mondjuk nem vágom, hogy ennek a valóságban mennyi az értelme és így nézne-e ki (gondolom nem, mert az atomrobbanás eloszlatná a plazmát?)
Azt viszont nem értettem, hogy a földi hajó miért nem lőtte ki PDC-kel a Roci rakétáit, vagy magát a Razorbacket, annyira nem voltak messze.
Nekem összességében logikátlan, de élvezetes csata volt, jót szórakoztam rajta. Sajna érezhető, hogy az írok kicsit kevesek a feladathoz és inkább beáldozzák a scriptet a sablonoknak: a logika nem kell, csak legyen izgalmas és nézzen ki jól... -
Renegade #609 na ja, csak én nem mertem ilyen vaskosan fogalmazni.
már nem nagyon emlékszem, a könyvekre, de nem rémlik, hogy ez így, ebben a formában megtörtént volna.
ami külön érthetetlen számomra, megnézve pár vloggert, hogy csupa pozitív dolgot mondanak a részről, amivel egyetértenek a kommentelők is. Nem is értem, mert még a rész szerkezete is elbaszott volt szerintem, ezzel a sok ugrálással cselekményről-cselekményre.
Remélem annyi előnye lesz a kierőszakolt találkozásnak, hogy kapunk pár badass jelenet Avasarala és a legénység között.
-
#608 Nem. Szerintem szabályosan gáz volt....
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!*Mi a franc ez a "hatótáv" dolog. Bakker, a világűrben nincs hatótáv. Igen, a gyorsítás a lényeg, ezt jól ábrázolták, csak a torpedók nyilván sokkal nagyobb hajtóanyag/tömeg aránnyal rendelkeznek, így jobban tudnak gyorsítani. Szóval ez marhaság volt.
*Mi ez a kék robbanás? Mi ez az "elmegy a képernyő" dolog? Mi az, hogy nem látnak át a kék "felhőn"?
*Mi a francot keresett Prax és Amos a raktérben? A hídon volt 6 embernek hely.
*Mi a franc ez a "sisak oxigén az űrhajóról" dolog?!?
Nem tudom, hogy a novellában miként volt ez a harc leírva, de itt, a sorozatban ez kínosan rossz volt. Minden szempontból.
Eljutottunk oda, hogy kb. a Donnager vs. "Lopakodó" hajók közötti harc volt az egyedüli valamire való normális űrbéli harc. Azóta nagy nulla, amit ilyen téren mutatnak... :(
-
Renegade #607 csak szerintem volt fura az űrcsata a második részben? -
#606 Egen, így felidézve az a jelenet is tényleg túl volt játszva. Az ilyenek azért tűnnek fel, mert amúgy jó a színész és nincs probléma általában a játékával. Én Prax-tól féltem egy kicsit, és vártam, mikor lesz kiírva a 2. évad végén, de ehhez képest teljesen szórakoztató a képernyőn most. Holden tombolós jelenetét Prax mentette meg nagyjából az "ki kellene próbálnod a Teát" beszólásával... :) -
#605 Avasarala nálam is nagy kedvenc, de az előző évadban is volt egy jelenete, amit a színésznő borzasztóan túljátszott. Amikor Errinwrightnak előadja mit fog csinálni Maóval, na azt annyira túltolta, hogy rendesen átment ripacsba. Bár szerintem ilyenkor a rendező hibázik. Egyértelmű, hogy semmi baj nincs a színésznő tehetségével, bebizonyította azt számtalanszor a többi jelenetében. Viszont a rendező látja kívülről, ha a színésze túl-, vagy aluljátssza a szerepét, mert mondjuk elragadja a hév, közbelép, instruálja. Erről szól a színészvezetés. Ezért látunk olyat néha, hogy amúgy zseniális színészek egy-egy filmben néha olyan szarok, mint ha elfelejtették volna a szakmájukat.
Cotyar tényleg jó, őt szerettük Ashurként is a Spartacusban :) -
Renegade #604 -
#603 Dunno, nekem Holden és Naomi nagyon haloványnak tűnik, Bobbie és Avasarala so-so (utóbbi nekem ebben a részben szabályosan idegesítő volt, pedig eddig a kedvenceim közé tartozott). Velük szemben Alex, Amos, Prax, Cotyar, sőt, meglepő módon még Drummer is határozottan pozitív benyomást keltett a képernyőn. Alex és Amos "bratyizása" továbbra is jól működik, Cotyar sem játszotta túl a haldoklót, ahogy Drummer haragja is átjött a "vásznon".
Ez az, amit pl. Holden "tombolásakor" nem éreztem.... -
mindero #602 Nekem mindegyik karakter nagyon szimpi. Jó kis sorozat ez. -
#601 Nem volt rossz, de megint a másodvonalbeli karakterek az erősek. -
suba53 #600 Már nagyon vártam. Hozta a megszokott színvonalat. -
#599 az volt (: -
Pares #598 Holnap reggel már remélhetőleg tölthető lesz az évadnyitó. -
#597 Most vettem észre, a Far Cry 5-ben a főgonosz csókát az a színész játssza, aki azt a marsi kommandóst alakította, aki a Donnageren kihallgatta Holdenéket, majd a Roci/Tachira menekítette őket. Lopez hadnagy, vagy mi volt a neve. -
#596 Egy kicsivel igen. Speciel ez engem nem zavar, és szerintem abszolút érthető. Ha szigorúan követnék a könyvet, akkor a földi/UN politikai szálhoz több kisebb szerepet kellene kiosztani, több jelenettel, ami lelassítaná a cselekményt. Csak egy példa: az a fiatal -ha jól emlékszem Avasarala mellett- gyakornok, nagyon kis-, majdnem jelentéktelen szerep jut neki a könyvben, de kisebb kulcsmomentum tartozik hozzá - rajta keresztül is válik nyilvánvalóvá az államtitkár sárossága (lebukik, ill. Avasarala lebuktatja, hogy utána szimatol, és titokban E.-nak dolgozik). Ahelyett, hogy egy az egyben átemelték volna a könyvből, átírták úgy, hogy Errinwright maga adja föl magát Avasaralának. Ez viszont nyilván azzal jár, hogy többet is látjuk Sadavirt, viszont megspóroltak jó pár jelenetet, plusz egy színészt.
Én amit nem értek még mindig, hogy a második évadban miért volt szükség Naomi civilmentős történetére a Ganümédeszen. Időhúzáson kívül sok értelme nem volt, a hangulathoz nem sokat tett hozzá, a történethez meg abszolút semmit.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2018.03.17. 20:17:08