• [NST]Cifu
    Azért ennyire ne nézd le az embert

Eszem ágában sincs. Én csak azt mondom, hogy a haditengerészeti hadviselés és az űrbéli hadviselés két nagyon különböző dolog.

. A faszi azért tudhat egy-két dolgot lőelemképzésről, tűzvezetésről, irányzékok számolásáról - mivel ez a szakmája, egy mozgó pontból nagy sebességű fémdarabbal egy másik mozgó pontot eltalálni (ez már akár analógia is lehet egy űrutazásra:),

Még egyszer: én nem az író tudását vonom kétségbe, én arra szeretnék rámutatni, hogy a haditengerészeti hadviselés nagyon-nagyon eltér a világűrbéli hadviseléstől. A tengeren a Föld görbületével, a gravitációval, a széllel, a látási viszonyokkal, a radarokkal, és ilyesmikkel számolsz. A világűrben viszont teljesen mások a körülmények. Alapjaitól.

Van Hadviselés a világűrben c. topic, ott az első oldalakat célszerű e téren elolvasni. Oké, utána sajnos sok flém van benne, de talán találsz benne egy-két érdekességet. ;)

s ehhez hozzájön, hogy kismillió elméleti és háborúkban alkalmazott taktikát, manővert ismer.

Amelyek a Föld tengerein működnek. A világűrben kevésbé...

Mitől lennének pl ők nagyobb, de legalábbis hiteles szakértők? Egyik sem volt se csillagász, és tudtommal nem is szolgáltak toronyház nagyságú űr-hadihajón a Jupitertől innen. A Donnager csatája azért mégis jó volt, nem? Na ugye. ;)

Még egyszer: én nem az írót kritizáltam, sőt!
    Csak arra reflektáltam, hogy az űrbéli hadviselés annyira eltér a Földi hadviseléstől, hogy a haditengerészetnél tanultakat legalábbis ilyen téren nem sokban tudta kamatoztatni.