• bdzsana
    Ebben nem a logikát kell keresni, hanem élvezni kell. Kb, mint minden idegen inváziós filmet. Szerintem még olyan film nem volt ebben a témában, amiben ne lett volna valami orbitális baromság, de szerintem nem is nagyon lehetne csinálni, mert nem lenne élvezetes.
    Már az baromság, hogy ide jönnek a Földre. Minek? Mi van itt ami másik 10 milliárd bolygón nincs? Ásványkincs? Azt bárhonnan szereznek. Emberi rabszolga? Minek? Aki csillagok között tud utazni csak robotizált már mindent. Maximum azt tudom elképzelni, hogy ide akarnak költözni, mert ez egy számukra is élhető bolygó.
    Ha meg már itt vannak akkor meg semmi esélyünk. Ehhez egyébként a filmek tartani is szokták magukat. Legyőzhetetlennek mutatják őket, aztán találnak valami orbitális biztonsági rést, pl számítógép vírussal fertőzik meg őket, vagy rendes vírust kapnak el (Világok harca), allergiásak a vízre (Jelek), vagy csak egy központi dolgok kell lerombolni, amit persze alig védenek.
    Teljesen valószínű dolgok ezek persze.
    És akkor ott van még a sci-fi-k 99%-ban, hogy a szipiszupi csillagközi fegyverarzenáljukkal nem tudnak eltalálni 20.-jára sem egy mozgó járművet, de sokszor még egy futó embert sem.

Na mindegy lényeg, hogy ha nem akarnak belerakni ilyen hibákat, akkor az egész film csak egy pár perces népirtás lenne. (szerintem)