• cylonflatus
    Uhh, a későbbi kommentedet olvastam először, hát ha az elsőről ilyen rossz véleménnyel vagy, akkor úgy nézd a másodikat (gyk.: a JJ-féle első és másodikról van szó), hogy az gyengébb, mint az első. Mondjuk ez az én szubjektív véleményem, szóval ki tudja - bár ha a romulánok ennyire kiakasztottak, kíváncsi vagyok mit fogsz szólni a klingonokhoz a másodikban :).
    Nekem az első nem volt azért annyira gáz. Ok, napestig lehetne boncolgatni, hogy "Star Treknek mennyire Star Trek", de egy-két megállapításod szerintem túl szigorú. Lehet, hogy Scottyból pl kevés, de hát még akkor ismerkedtek össze, a filmben még nem állt össze a legendás főtisztekből álló legénység, végül is egy előzményről beszélünk. Ennek szerintem betudható az is pl, hogy Kirk egy paraszt, Spock meg egy idegesítő kobold, de itt még más emberek, fiatalok, egész más démonokkal küzdenek.
    Az óriástoboz űrhajóról meg annyit, hogy az nem a tipikus romulán harci madár, az egy bányászhajó. Egy bányászhajó miért nézne ki úgy mint a legcsúcsabb high-end harci gépezet? Hogy egy tengeri analógiával éljek: ha a romulán harci madár legyen egy legújabb fejlesztésű, lopakodó tecnológiával készült fregatt, akkor a romulán gonosz "toboz" bányászhajó a norvég Troll platform, a világ legnagyobb olajfúrótornya. Ha valamivel nem volt gondom, akkor az a romulán hajó.
    Zoe Saldanaval kapcsolatban meg abszolút egyetértek. Én szerelmes vagyok a csajba (Rosario Dawson mellett:), simán elvenném feleségül, főznék, mosnék rá és soha nem fájna este a fejem....