• Ahoy
    NEXUS6:
    Szerintem a Borg-os film kifejezetten látványos és izgalmas mint film. Illetve a nevedről elnevezett Nexus-os rész is. Végig lekötött, egyáltalán nem volt Picard facepalm... de ez már ízlés kérdése szerintem. Az, hogy egy mai modern mozifilmnek maximálisan a látványra kell épülnie, az egy szükséges rossz inkább. Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy egyre butulnak a játékok...mert egyre primitívebb gyorsan fogyasztható szórakozásra van igény. Egyre kevesebb összetett játék lesz, mert inkább kakálás közben Candy Crushoznak az emberek (ahogy én is :D). Lehet egy gondolkodósabb ST film már nem lenne mozikompatibilis manapság.

Lehet technoblabla, de ahogy előttem is írták, legalább valami tudományos alapja is van, erre külön figyeltek a készítők... Nem tudnám összehasonlítani az SW-vel, az inkább mese, ez pedig inkább hihető tudományos valóság pár száz év múlva. Emellett az egész világ úgy van felépítve, hogy legalább ne lógjanak ki belőle nyilvánvalóan hülyeségek.
    Magyarul egy Star Wars világban bármit el tudok képzelni, repülő űrmókusoktól kezdve mindent átható erőporszívót stb... :D egy Star Trek világban pedig vannak határok legalább. Tudom Q mint isteni faj, meg energialények meg stb... de valahogy realisztikusabb az egész, mint egy mesevilág.
    Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2015.12.16. 19:36:27