• kvp
    #12
    A tavoli feloldas tovabbra is letezik, de ahhoz mukodo internetes kapcsolat es bekapcsolt update kell. Onnatol a gyarto tanusitvanyaval olyan programot kuldenek le barmelyik keszulekre amilyet akarnak es az a kepernyozarat is ki tudja nyitni, vagy akar el is tavolithatja azt. Ez ellen nem ved semmi, csak ha nem hasznalunk gyari os-t. (erre jo az open source android)

    Viszont nemreg az android is kapott titkositasi lehetoseget, ami egyebkent eddig is elerheto volt alatta, meghozza kulso fejlesztoktol. (pl. open source-os csomagban) Az apple es a microsoft ezeket pont nem engedi felrakni, mert ezen szoftverek felett semmilyen iranyitasuk nincs. A google reszben hozza az atlag felhasznalonak azt amit a ket masik ceg, viszont tovabbra sem tiltotta meg a tenyleg biztonsagos szoftverek hasznalatat, mint ahogy a biztonsagos rendszerek kesziteset sem, android alapon.

    Egyebkent meg van magyar fejlesztesu biztonsagos android disztribucio es arra alapulo biztonsagos kormanyzati telefon is. Sok orszagban (pl. a franciaknal) meg a birtoklasa is illegalis, de a diplomatak pl. mentesseget elveznek. Merkel esten sem veletlen, hogy csak a magantelefonjahoz fertek hozza, a hivatalosat nem tortek fel, ellenben azt nem is hasznalta nagyon. A jelenlegi magyar vezetok jelentos resze meg a kadar rendszerben nott fel, ezert meg biztonsagos keszuleken sem mondanak semmi olyat ami tenyleg titkos.