• mrzed001
  #69
  Igen, megeshet, hogy a designer úgy dönt, hogy 40 egységlimit, mert szerinte így szép, így jó (mert pl ennyire nagyra állítja a zoom-ot).
  Meg megesik (na ez a realitás talaja, amitől úgy elrugaszkodtál), hogy a project vezetője dönt úgy, hogy 40 a limit, mert nincs erőforrása kitesztelni 100 egységgel, pláne meg nem 400-al. A tesztből eredő optimalizálási fejlesztendők pedig annyi extra munkát és gondolkodni valót adnának a fejlesztőinek, hogy hagyja inkább a francba, elég lesz az a 40 is a sok parasztnak (mert 95%-uknak ez is sok).
  A Generalst sem arra tervezték, hogy 1vs7 csatákat nyomjon az ember vele, meg 5-900 egyszerre mozgó AI egység, meg 4-5000 kill, de szerencsére elég jók voltak a fejlesztők, ha be is lassul, attól még megy. A net gámánál a Sync error, ez az egy gyengéje van sajna. És ezt nagyon utáljuk. Pedig próbáltunk mindent, már 2007-ben gigabit ethernet switch-el nyomtuk (persze gigabites kártya mindenki gépében), de ez sem oldotta meg.

  "a lerakható helyek limitálása vagy az összesen lerakható egységek számának limitálása végső soron ugyanolyan limitáció, mint a mozgás sebességének a limitálása"
  Szerintem te nem érted sokadjára sem, hogy az a BALANCE része !
  Hogy ne legyen überegység amiből gyártasz egy rakattal, lerohanod az ellenséget és tenni sem tud ellene semmit (lásd RA).
  A Generals pont ezért zseniális, mert nincs überegység. Mindennek megvan az ellenszere. Illetve ami tényleg szuper valamiért, az meg piszkosul drága, sok hely kell neki, sérülékeny és sokára lehet építeni (lsd Aurora bomber).
  Ezt akkor értenéd igazán, ha nyomtál volna pár tényleg durva csatát, mondjuk legalább 3-4 maxi keménységű egy csapatba rakott gép ellen.
  Amikor már áll a védelmed, ami legalább annyira képes hogy ne jussanak nagyon át rajta, és mennél át támadó üzemmódba, na ott jön ez ki igazán.

  Kezdőként pl kínával, nekiálltunk mamut tankok tömkelegét gyártani. Aztán 200 fullos mamuttal, bunker benne katonák, nekiálltunk, húúú most ez egy rush lesz és le lesz mindenki gyakva.
  Aham, hát körülbelül a pálya közepéig tartott ki a 200 maxi tankunk. Kaptunk 2 oldalba támadást rakétásokkal meg angry mobbal, meg jött pár olajbombás aurora.
  Na ez a balance. Következőnek már vittünk légvédelmet, rakétások ellen gatling, tankok ellen rakétás. Ekkor már a bázis széléig elért a seregünk, de a gép védelme már megfogta.
  Ezt követően már vittük a védelemromboló egységeket is ... na persze a gép sem volt ostoba, azokra rászállt pl repülővel, le kellett többivel dekkolni (hisz nem volt kivel kilőni a védelmet), így volt ideje gépnek szétmarcangolni a sereg többi részét.
  Szóval ezek azok a finomságok, stratégiai szépségek, amiket egy kezdő nem tudhat, istenigazából nem is érthet, hisz sose volt ekkora csatája, sose futott ilyenbe bele.