• mrzed001
    #66
    "Contentet talál ki, pályákat csinál, balanszol - designer, level designer"
    És meséld már el kérlek, hogy hol van ennek köze a FEJLESZTÉSHEZ, meg AI programozáshoz ??? Sehol.

    "Az is limit, hogy a nuke cannon nem repül."
    Úristen .... az egység specifikus funkciókat (sétál, gurul, repül, mennyi időn belül tud lőni, mekkora távra) keverni a limiteléssel (5 egységet építhetsz össz, 10-et, egy helyre teheted le), ehhez azért nagyon elszállt agy kell.
    "A futó csak átlósan mozoghat. A Hearthstoneban 1 legendary lapból egyet rakhatsz be .... Tele vannak limitekkel a játékok."
    Te kevered az egység speciális dolgokat és a limiteket. Szuperhősből 1 építhető. Ez nem limit, ez egység specifikus. Össz egységre csak 20, na ez a limit.

    " De más játékokban is van limit, pl. a sakkban 2 bástyád van és 1 vezéred."
    Még sakkozni sem tudsz? Ha akarom van 5 bástyám, csak elég okosnak kell lennem hozzá, hogy 3 parasztot átjuttassak a túloldalra.
    A sakktáblán pedig ugyebár azért van az "egységlimit", mert egy sokszáz éves (elavult?) játék, aminek összesen 8x8 pozíciója van.
    Egy nagy RTS térképen ennek ugyebár 10 ezer-milliószorosa a pozíciók lehetséges helye.
    Azaz míg a 64 kockán tényleg túlzsúfolt lenne 64 egységgel játszani, addig a milliós helyen a 64 úgy eltűnik mint hangyafos a sivatagban.

    Ahogy említettem, ez volt pl az Age sorozat nagy zsákutcája.
    Ennél csak egy furább alkotással játszottam valaha életembe, asszem total annihilation kingdoms volt (talán egy PC Guru-hoz adták ... régóta próbálom még az emlékét is purgálni a memóriámból).
    Egységlimit. Túlerőben ellenség. Szó szerint minden gyárat úgy kellett beállítani, hogy a frontvonalra gyártsa (fossa) az egységeket (1 meghalt, 1 legyárt). És ha ügyes voltál így a frontvonalat szééééép lassan előre tudtad nyomni ... kivéve, ha épp az egységlimit miatt épp úgy haltak meg a fronton az egységeid, hogy az utánpótlás még nem slattyogott oda, mert akkor máris vertek visszább. Az a játék egy stratégiai agyrém volt.

    "mert te meggyőzhetetlenül buta vagy és csak kötözködsz"
    Sajnállak, mert én egy végtelenül meggyőzhető ember vagyok. Mindössze logika, és észérvek kellenek hozzá.
    Túl sok politikussal beszéltem már, hogy az üres frázisok és hangzatos de illogikus beszólások max heveny röhögőgörcsöt váltsanak ki belőlem.