• johnfly
    #8
    A dolog lényege az interferencia. A térben haladó hullámok interferenciájával alakítanak ki a tér egy tetszőleges részében ÁLLÓ hullámot, mely egy nagy nyomású részből (hullámhegy), és egy alacsony nyomású részből (hullámvölgy) áll. Az ebbe az állóhullámba helyezett tárgy úgy fog viselkedni, hogy mindíg igyekszik a magas nyomású részek felől az alacsony nyomású felé elmozdulni, mert ebben az irányban hat rá erő. Ha a haladó hullámok azon metszéspontjait, ahol a kívánt állóhullámok előállnak, elmozdítom a tér bármely tetszőleges irányába (ezt a frekvencia, és hangintenzitás pontos manipulálásával teszem) az ott helyet foglaló tárgy is el fog mozdulni.
    Így leírva elvben egyszerű tech., viszont precíz számítások kellenek hozzá, és koherens hanghullámokat előállító, jó minőségű hangszórók.

    Ez mire való? Komolyan! Ennyire fantáziátlanok vagytok? Milliárdnyi lehetséges ipari alkalmazása lehet (válogató gépek, pharmakológiai alkalmazások, érzékeny nanotechnológiai szerkezetek érintésmentes összeszerelése, de akár a mindennapokba is begyűrűzhet- Hányszor hagytad már valamilyen használati tárgyadat más helyiségben, mint amiben tartózkodsz? )