• Skylake
    #7
    Én őszintén szólva nem tartok attól, hogy jönne valamilyen ultimate technológiai megoldás, amely digitális tartalmakat bármiféle módon is elérhetetlenné tudna tenni és / vagy az ezek úgymond illegális letöltőit szankcionálni lenne képes. Ha visszanézünk az időben, láthatjuk, hogy az összes ilyen próbálkozás a különböző fajta DRM-ekkel megbukott gyakorlatilag.

    Ha a torrent-re kívánnak rászállni, akkor ennek kiváltására már van megoldás, éppen csak hogy éppen senki sem használja. Ez a Tribler. "Tribler is based on the BitTorrent protocol and uses an overlay network for content searching, which makes the program operate independent of external websites and renders it immune to limiting external action, for example, government restraint. Due to this overlay network, Tribler does not require an external website or indexing service to discover content." (https://en.wikipedia.org/wiki/Tribler)

    Ha pedig nem Tribler, akkor majd lesz más. Igény, hogy decentralizált és titkosított legyen, hogy a felhasználók IP címe ne legyen azonosítható szolgáltatói oldalról? Ha igény lesz rá bőségesen lesznek erre jobbnál jobb megoldások. Ezzel kapcsolatban ne legyen kétséged!

    Egyébként mindezeken túl, az összes ilyen USA-t helyzetbe hozó egyezményekkel, meg általánosan a politikusok és a gazdasági elit digitális alapú nácizmusra alapuló, egyenlőre szerencsére elég strukturálatlan elképzeléseivel kapcsolatban az a véleményem, hogy lehet, hogy ennek a generációnak egyre inkább arra kellene alkalmazni a digitális technológiát, hogy visszaadják a rangját a népszuverenitásnak - annak rendje és módja szerint, megtanítva ezeknek az eliteknek (itthon és bárhol máshol a világban), hogy meddig mehetnek el, és milyen gyorsan el lehet őket zavarni / el lehet őket számoltatni egyesült erővel.