Annak ellenére, hogy nekem is van W8.1-es tabletem, és magát a GUI-t nagyon is megfelelőnek tartom az Androidhoz meg az Apple-hez képest. Mondom ezt úgy, hogy az MS tevékenységét elég éles kritikával figyelem, szóval nem vagyok evangelista. Mindenesetre tartalomfogyasztás céljára teljesen intuitív és kényelmes. De próbáltam rajta dokumentumot szerkeszteni - arra teljesen alkalmatlan szerintem bármilyen tablet. Egyszerűen kell a taktilis visszajelzés, mint az egér és a billentyűzet. Office 2013 szélesebb menüi kevesek ehhez. A visszajelzés a lényeg, azaz az ergonómia.
És akkor nyilván a processzorról meg a többiről nincs is szó.
A tablet-nyomatás egyik aspektusa szerintem: felhasználói adatok minél szélesebb körű beszerzése. Mivel mindig az user-nél van, és a kényelme érdekében abszolút fekete doboznak tekinthető applikációkat használ, amelyek kódja tökre ismeretlen, így gyönyörűen beállítható adatszerzési célokra - teljesen mindegy, hogy a teszem azt Kiss My Soooooo Cute Puppy Adventure nevű épületes cukijátékról van szó, vagy a Google Corporation valamilyen userfelhasználóiélmény-nagyondenagyonboldogító applikációjáról. Az a lényeg, hogy desktop rendszerekkel szemben az user pontosan azonosítható legyen. Az Android név ezt a kétértelműséget szépen le is képezi. (Userek androidja, barátságos segítője, és egyben vele felszerelve az userek a mi készülékeinkkel a mi profittermelő Androidjaink.)
Kedvencem ezért host fájlt patkolni Androidon, csak hogy érezze a G a törődést!