A Windows 10 sem állította meg a PC-piac visszaesését
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de például saját szemszögből nézve már nem is nagyon vannak ellenemre a konzolportok, meg hogy visszafogják a fejlődést. pláne annak tükré... (meguntam, nem írom tovább)
Egy hím méhecske buzdító szavai: "Szorgos népünk gy?zni fog, 'cause HERE I am!"
Ha ez a kora miatt megadná magát akkor se venék jelenleg i5 vagy i7 processzort, mert egy Xeonnal simán kiváltom sokkal olcsóbban és ugyan úgy menni fog minden mint eddig. El kellene gondolkodni sokaknak akik a piacot alakítják, mert lehet bérben nyer egy SW gyártó, de a HW piacot hazavágja!
Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.13. 20:05:45
A sok TD teszi játszhatatlanná a játékot! 3 éves múlttal rendelkez? modok nélküli 1.10-es túlél? MC szerver, amin a staffnak sincs GM1-e. Minden információ a http://lavstud.hu/ weboldalon.
igazából ott se, a saját tapasztalataim alapján legalábbis
le se merem írni, milyen géppel tolok olyan új játékokat, mint pl. Alien Isolation, és nem is 640x480-ban, hanem gyakorlatilag full maxon (na jó, nem ultrán)
Alien Isolation gépigény:
4 magos processzor
magonként 3 GHz
8 giga RAM
a fele sincs meg lol
(a videokarim meg 33e Ft-os)
(meg nem FullHD 1920x1080-ba, hanem fölötte, 2048x1152-be)
Azt azonban nem tetted hozzá, hogy a PC szerinted mennyiben alkalmasabb tartalomfogyasztó eszköznek, mint az eleve arra tervezett mobil cuccok, pedig így kapásból kiderülne, hogy a felhasználók nagy tömege azért szokik át PC-ről mobil eszközökre és játékkonzolra, mert azokon az eszközökön egyszerűbb és kényelmesebb a tartalomfogyasztás és a kommunikáció.
Ami a PC saját kezű összeszerelését illeti: a vállalati szektorban nem véletlenül nem használnak házilag összeállított gépeket, mert van egy árnyalatnyi különbség aközött, amikor otthon elbohóckodsz pár napot a gamer géped összerakásával, vagy ha 3-4 rendszergazdának kell 300-400 gépet 0-24-ben munkaképes állapotban tartania.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Érthető okból ez nem tetszik az MS-nek (plusz a feltételezhető exploit-megrendelőknek, NSA-nak?, GCHQ-nak?, többi Five Eyes szervezetnek?), meg a fragmentáltság sem, ezért készült a 10 olyanra, amilyen. Ezért is rühelem. Én is és még sokan mások is a környezetemben.
Annak ellenére, hogy nekem is van W8.1-es tabletem, és magát a GUI-t nagyon is megfelelőnek tartom az Androidhoz meg az Apple-hez képest. Mondom ezt úgy, hogy az MS tevékenységét elég éles kritikával figyelem, szóval nem vagyok evangelista. Mindenesetre tartalomfogyasztás céljára teljesen intuitív és kényelmes. De próbáltam rajta dokumentumot szerkeszteni - arra teljesen alkalmatlan szerintem bármilyen tablet. Egyszerűen kell a taktilis visszajelzés, mint az egér és a billentyűzet. Office 2013 szélesebb menüi kevesek ehhez. A visszajelzés a lényeg, azaz az ergonómia.
És akkor nyilván a processzorról meg a többiről nincs is szó.
A tablet-nyomatás egyik aspektusa szerintem: felhasználói adatok minél szélesebb körű beszerzése. Mivel mindig az user-nél van, és a kényelme érdekében abszolút fekete doboznak tekinthető applikációkat használ, amelyek kódja tökre ismeretlen, így gyönyörűen beállítható adatszerzési célokra - teljesen mindegy, hogy a teszem azt Kiss My Soooooo Cute Puppy Adventure nevű épületes cukijátékról van szó, vagy a Google Corporation valamilyen userfelhasználóiélmény-nagyondenagyonboldogító applikációjáról. Az a lényeg, hogy desktop rendszerekkel szemben az user pontosan azonosítható legyen. Az Android név ezt a kétértelműséget szépen le is képezi. (Userek androidja, barátságos segítője, és egyben vele felszerelve az userek a mi készülékeinkkel a mi profittermelő Androidjaink.)
Kedvencem ezért host fájlt patkolni Androidon, csak hogy érezze a G a törődést!
https://hotshu.wordpress.com/
https://hotshu.wordpress.com/
A PC piacnál az a baj, hogy nem veszik figyelembe, hogy akinek egy kis esze van, maga rakja össze a gépet alkatrészekből. Én soha nem vettem PC-t egyben és nem is fogok. Tableteknél ilyenről csak álmodni lehet. Azt megveszed oszt szívjál, elromlik, cseréld le az egészet.
Vegyük elő kedvenc barátunkat, az informatika Cartman-ját, az NSA-t. Tegyünk fel két esetet.
1. Benyögi az NSA, hogy épp most hozzá kíván járulni a Linux, BSD kernelhez, vagy valami egyéb más komponenshez. Jó fejek vagyunk, íme egy komponens amivel a kernel ezen és ezen paramétere így és amúgy hűdenagyonbiztonságos lesz. Kitaláltuk, mert ebben marha sok tapasztalatunk van ugye, (exploitálással külön részleg foglakozik, kernelenként, hehe), szóval, nesztek tahók, nézzétek a kódot! Ebben az esetben a szabad szoftveres világ széles terjedelme, élen a tuxpólós, pattanásos, IT forradalmárok egész hadseregével veti rá magát a kódra, és próbálja egészen dühösen nézni: mi az amit esetleg az NSA megpróbált beletenni , azon kívül, amit a dokumentációban látni lehet. El lehet képzelni, hogy egy Snowden utáni világban mennyien próbálnák minél jobban átnézni a kódot, hiszen mégiscsak attól van, aki a világot hallgatja le gyakorlatilag.
2. Tegyük fel, hogy X. Y. a cute-kitty-desktop-mate.deb / .rpm-be dolgozik bele. Ezt az alkalmazást az userek nagyon szeretik, hiszen cuki kiscicákat ugráltat a desktopon, KDE, Gnome, Cinnamon, akármi alatt. Olyan cuki! És ezért olyannyira része a disztróknak, hogy nem is desktop linux disztró az amiben a ez a f*sza feature nincs benne! Na most, ez egy ártatlan feature, azonban X.Y. tudja mit csinál, hiszen amúgy Fort Meade-ből dolgozik, az üvegpalotából. Szóval a kódba rak bele ezt-azt, vagy bejön, vagy nem alapon. Például kiderül, hogy ez a cukiság ilyen és ilyen kernel paramétert befolyásolva gyönyörűen root jogosultságot ad vissza, és távolról meg lehet piszkálni, ahogy parancsolni tetszik. (Oké, ez most technikailag nem egzakt, de nem is ez a lényeg itt). Azonban a cute-kitty-desktop-mate.deb / .rpm teljesen ártatlan programnak látszik, így mindezek okán nyilván kisebb intenzitású lesz a keresés, és kevesebb szakértelem fog erre irányulni, mint az első esetben.
Szóval, a nyílt forráskód, meg a több szem többet lát csak valamivel jobb, mint a zárt forráskód. De ez nem azt jelenti, hogy a kódok sokasága ugyanolyan szakértelemmel át van nézve minden esetben. Persze a zárt forráskódú szeméthez képest azért jobb, persze.
A sok TD teszi játszhatatlanná a játékot! 3 éves múlttal rendelkez? modok nélküli 1.10-es túlél? MC szerver, amin a staffnak sincs GM1-e. Minden információ a http://lavstud.hu/ weboldalon.
Asztali gépen még hosszú-hosszú évekig marad a Win7, nálam max tableten van esélye a Win10-nek, de ott sem vagyok vele megelégedve. Nem mondanám jó OS-nek. Max annyi, hogy nem olyan vacak, mint a 8.1 volt.
Nekem sem tetszik a gyárilag integrált keylogger, és a felhős irány, meg Cortana instant off volt telepítést után.
Elszúrták ezt is. + ronda is.
1: olcsó mobil eszközök is ma már képesek futtatni hd filmeket, officet és böngészőt, ps2nél jobb szintű játékok átlagfelhasználó szempontjából egész jól (azaz nincs rá komoly igény, jó talán játék szempontjából lenne de nagygépeken a legtöbb átlag gamer szerint ma már "tökéletes" a grafika)
2: nem nagyon értek hozzá, de talán valami technológiai korlátot is elértek a procik? amikor régen pörgették fel az órajelet, de a 3-4 ghzt elérték, akkor beleraktak egy prociba 2-4-8 magot aztán ... azóta áll a dolog.
A
Az más kérdés, hogy a zárt forráskód miatt az updatekkel gyakorlatilag a korábbi rendszerekbe is bármikor injektálhatják a w10 kém funkcióinak egy részét, és azt se felejtsük el, hogy a korábbi verziókban is ott volt a backdoor....
Windows mellett soha a büdös életben nem tudtam biztonságban az adataimat. A W10 csak fokozza ezt a problémát...
A PC piac hanyatlásáról szóló bullshiteket is mellőzni kéne már. Főként olyan butaságokkal kiegészítve -ugye kedves cikk író!-, hogy alternatívaként okostelefonokat és táblagépeket emlegetünk, holott ez a két eszköz soha nem volt alternatívája egy PC-nek!
Inkább az Intelt kéne már pofán verni, mert kvázi 5 gen óta nincs érdemi fejlődés processzor téren, vagyis alapvető munkához teljesen felesleges új hardverre költeni, ami persze meg is látszik az eladásokon. Szóval kedves néphülyítők, cikkelők: A PC-re ma is pont akora igény van mint korábban, csak a hardveripar durván belassult a 90-es 2000-es évekhez képest, amikor már egy új Office képes volt megfektetni a régi gépeket. Ma erről már csak komoly munkaszoftverek esetén lehet beszélni -és ugye a játékoknál, de mint tudjuk ez nem igazán tényező itt-,...Akkor fog megugrani az eladás -és akkor fogják a statisztikák a valós képet adni a PC iránti igényekről-, ha jelentős teljesítménynövekedést produkálnak a hardvergyártók, és érdemes lesz ismét új gépekbe beruházni, akár céges szinten is.
Miért kelljen nekem olyan oprendszer, ahol a korábbi felhasználói kontroll jó részét kivették a kezemből? És helyette pofámba nyomják a megszokott "mindez az Ön felhasználói élménye érdekben" kezdetű bullshit-et! De én már öreg gyerek vagyok, úgyhogy nem szopom be, bocs (és any*d) Satya!
A Microsoft-ra most keményen rá kell mászni európai részről, úgy megb*szni őket adatvédelmi okokért, amilyen brutál volumenben más témában a Volkswagen kap a pofájára!