• Irasidus
    #155
    "Logikátlan maga a terrortámadás is. Azért általában minden esemény mögött látni lehet az okokat és előre lehet sejteni a következményeket. Aki ilyen volumenű tettet csinál, az nem úgy történik, hogy bal lábbal kel fel és épp aznap jobban utálja a globalizációt a kelleténél. Ez, ha "binláden" tett volt egyenértékű volt azzal, hogy tökönszúrja magát Afganisztánnal együtt. Ez nekem már nem okés."

    A terrordámadásoknak egyetlen célja van, a megfélemlítés, hogy ezt bármikor meg tudjuk tenni és ezzel valamit kikényszerítsék. Afganisztán pont az a terület, ahol nem lehet nyerni, ezt ők is tudták, és bejött. A következmények meg nem annyira egyszerűek, mint ahogy látod, 10 év kellet, hogy elkapják - nyilván nem az volta terve, hogy elkapják. Az elég naiv gondolat, hogy majd egy fundamentalista megijed az Egyesült Államoktól, akit gyűlöl. Előkészítette, meg volt a terve a jövőre is, nem jött be. Ennyi. Fordítva ülsz a lovon, ha ő hibázik akkor ilyen nincs, Amerika követte el saját maga ellen. Viszont, ő is hibázott, mert ugyebár számodra kiderült, tehát ilyen nincs. Na el kell fogadni, hogy van amivel rosszul számolunk. Tehát ilyen érveket hagyunk szerinte, hogy nem gondolt bele, valaki valamibe és ezért van mögött valami huncutság.

    "Eltérítettek néhány repülőt és az amerikai légierő nem kényszerítette őket a földre. Vagy legalább az egyiket, tudtommal voltak a közelben támaszpontok. Ehhez sem értek amúgy, csak legjobb tudomásom szerint még Magyarországon is vadászgép indul, ha egy repülő nem ott repül ahol kéne és nem hajlandó rádiókapcsolatot létesíteni. Nem tudom az ottani protokollt. Aztán amit mondtam a szimmetrikus épület összeroskadások. Gondolom te sem vagy felhőkarcolót tervező mérnök. A hivatalos magyarázatot persze el tudom olvasni, de azt nem igazán fogja fel az agyam. Biztos hülye vagyok."

    Ma már nincsenek légi folyósok, így nincs olyan, hogy ott repül, ahol kéne. Egyedül engedély szükséges a légtér használatához. És elég gyakran van olyan, hogy nem tudnak, vagy hajlandók bejelentkezni klik. De itt egy felszálló járatról van szó, ami még az USA légterében volt, miért kellet volna bejelentkeznie állandóan? Erre nem voltak felkészülve akkor.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.10.09. 00:37:05