• MerlinW
    Mentünk négyen low-level (~15, fighter, strider, 2 mage) Shadow Fort-ba, oda kellett kísérnem valakit. Mondja ott a helyőrség parancsnoka, hogy ha már Arisen itt vagyok, nyissam már ki nekik a kaput. Mondom magamban nem ezért jöttem, de oké benézek. Pár kicsi goblin nem probléma. Megyek fel az erőd déli bástyába, látom hiányzik a kar a kapumechanizmusból. Elindulok kutakodni, látom hogy az erőd "nappalijában" két páncélozott ogre császkál.

Oké, akkor óvatosan. Megtalálom a kart, indulok visszafele, hallom hogy a rugóm nagy örömmel kiáltja - orgeeeee! - majd mire odafordulok már az egyik hátán lovagol. 3 robbanó balliszta és két tucatnyi hob/goblin társaságában. A két mágus is elfutott játszani, én meg egyedül mint őrült ki letépte láncát rohanok nyitni a kaput.

Nyílik a kapu, három társam kevésbé lelkesen sikítozik földön, hogy segítsen neki valaki. Berohan az erődbe egy fél hadsereg, amit a két ogre a goblinok nélkül kb 10mp alatt szétszed, a védencünket legalábbis hamar. Quest failed. Nincs gyógyszer, nincs hp, hárman fekszenek 30 szörny ölelésében, nincs más választás búcsúpuszi és iszkiri.

Természetesen besötétedett, járni alig tudok, 20% a max hp-m, nincs nálam semmi, egyedül vagyok. Bokorról bokorra haladnék, persze minden bokorban egy hobgblin család fújja a riadót. Mínusz végtelen staminával, mint egy nyugdíjas futok-lihegek-futok-lihegek, míg nem elsétál előttem egy sárkány. Ez hiányzott. Aztán egy tábla: "Ambushed!". Ez meg végképp. Rohanok mint az örült a bánya fele, amerről jöttem. Már a kapu előtt állok mikor porfelhő és szárnycsapkodás kíséretében egy lángcsóva csap elém. Mondom itt a vég. Döntsenek hát a számok. 0 stamina, 5mp lihegés, 2hp, 3 lépés a célig, 10mp lélegzet visszatartás. Megcsináltam. Innen már csak 10 perc séta a kastélyig...

Zseniális játék:)