banner

Divinity: Original Sin 2
  • Maala
    #182
    #180: Ezeket a játékban található könyvek elolvasásával kapod meg. Csak jobb klikk rajtuk, read, és máris bekerülnek a receptek közé. Persze ha előre tudod, mi kell hozzá, recept nélkül is legyárthatóak, 2. végigjátszásnál pl.
    Elég sok helyen tudsz extra Source pontot szerezni, pl. Act 1-ben amikor leszedik a collart 2 karakteredről és mintha lenne még 1 ilyen lehetőség, a 2. területen a városban jobb felső sarokban a pincében (főküldetés része), stb...

    #178: Érdekes látni, hogy egy alacsony nehézségi fokozathoz [félkövér]szokott[/félkövér] játékos hogy látja a nehezebb nehézségi szinteket.
    Kiemeltem a lényeges részt. Ha meglepődsz, hogy egy játék nehéz a legnehezebb fokozaton, arra nem lehet mit mondani. "Git gud", vagyis guglival, vagy szimplán a képességek elolvasásával, és kombókat kitalálva, amikkel simán nyersz.
    Tartom az állításomat: Aki a legnehezebb fokozatot választja első végigjátszásra, az önként vállalja, hogy min-maxol, kihasználja az AI gyengeségeit, és a játékbeli összes exploitot. Mert nem AI ellen játszunk, hanem scriptelt ellenfelek ellen.
    Aki ezt nem szeretné, annak vannak az alacsonyabb nehézségi fokozatok. Ez nem a készítők hibája, bőven biztosítanak lehetőséget a csaták nagyon triviálissá tételére még legnehezebb fokozaton is. Minden játékban, hát még egy DOS 2-ben, ahol a környezet is a fegyvertárad része.

    #181: A Peace of Mind csaták elején tényleg nagyon fontos, ahogy a 2-2 Phy def és Magic def visszatevő képesség is (single target és aoe), mindenkinek kell legalább 1, de inkább 2 azonnali mozgás képesség is (a magaslatok kihasználásához, meneküléshez), kell valaki, aki knockdownol, stb.