• Astrojan
    #255
    A fénynek az eseményhorizonton c sebességnek megfelelő szembeszél fúj azt jelenti, hogy egy hal úszik a folyóban árral szembe. A hal jelképezze a fotont. Ha a hal pont akkora sebességgel úszik mint ahogy a folyóvíz sodorja lefelé akkor a hal (= a foton) kívülről szemlélve nem megy sehova, látszólag áll. De természetesen a hal úszik fölfelé, erőlködik, működik ugyanúgy mintha nem lenne szembeszél, csak most nem halad előre. Vili?

    Szóval nem akarod elfogadni a relelmet..


    Úgy van. Nem tudom miért gondolod, hogy az atomtömegek meg a felezési idők méréséhez relativitáselmélet szükséges de tévedsz, a felezési időt például egy vekkerórával is lehet mérni ha történetesen a felezési idő elég nagy. GM cső kell hozzá nem relativitáselmélet.

    Ami miatt a relativitáselméletet elutasítom annak több oka van:

    1. a relelm a látszó valóság leírására született és NEM a valóság leírására.
    2. geometria nem létezik a szervetlen világban, nem létezik tér, nem létezik idő és legfőképpen nem létezik téridő.
    3. ha ezek nem léteznek, akkor nincs ami táguljon, felfúvódjon, görbüljön
    4. a relelm által leírt gravitáció alapvetően téves, mert a fekete lyukban befelé menet a valóság leírásának hibája egyre nagyobb lesz és a fekete lyuk tömegközéppontjában az elkövetett hiba a végtelenbe szökik.
    5. nem a gravitáció (értsd térgörbület) szökik a végtelenbe hanem a fizikusok butasága és az általuk elkövetett hiba ugrik a végtelenbe.
    6. a tömegek középpontjában ugyanis nulla a gravitációs hatás, nulla gravitációs gyorsulás. A térgörbülés meg eleve értelmetlen mert nincs tér.

    Itt egy grafikon, hogyan változik a gravitációs gyorsulás a Föld közelében:


    Nem gondolom bármi okunk lenne azt gondolni, hogy egy másik bolygó, csillag, neutroncsillag vagy akár egy fekete lyuk belsejében (ami egy csillagászati objektum és nem egy lyuk az égen) megváltozna a fizika és az objektum közepe felé haladva a gravitáció meggondolná magát és a nulla helyett hirtelen a végtelenbe tartana.