• Astrojan
    #236
    Akkor köszönd meg, mert ez A.Kelly munkája, a HK kisérlet bírálata. Részletesen leírtam a véleményemet 217-ben. Nincs számos kisérlet hanem csak néhány. Ha egyetlen atomórát röptetsz akkor az nem kisérlet. Ha nem regisztrálod az órák karakterisztikáját a röptetés előtt és után akkor semmit sem tudsz állítani az óra viselkedéséről a röpülés alatt, mert az órával bármi történhetett repülés közben. Ezért kell több óra. És az csak természetes, hogy vissza kell hozni az órákat. Lehetőleg GPS órákat.

    Ha egy új gyógyszert akarsz piacra dobni, akkor csak egyetlenegy patkányon végzel vele kisérletet?

    Nem öt különböző kisérletben kell egy egy atomórát használni, hanem egy kisérletben legalább négyet, ötöt. Ha mind egyformán viselkedik, megfelelő pontosságúak és a karakterisztikájuk nem változik a repülés után, akkor lehet valamiféle következtetést levonni, hogy mi történhetett repülés közben.

    A fentiek alapján igen, mind az öt kisérlet eredményében kételkedem és fenntartom: ha visszahoznánk egynéhány GPS órát, azok pontosan ugyanannyit rezegtek ott fenn mint az ugyanolyan földi etalon órák. Magyarul a Cs vagy a Rb ugyanannyit rezeg ott fenn mint idelenn a felszínen. De ezt csak akkor tudod összehasonlítani ha visszahozod az órát.


    Nos, egyetlen konkrét kérdést légyszíves.