• bdzsana
    #88
    Eléggé érdekel az agy működése és ezért sokat olvasok a témában, illetve elég sok kísérletet láttam láttam ilyen témában. Hidd el nekem az elmédnek sokkal kevésbé vagy ura mint gondolod - sajnos. Egyrészt a mindennapi döntésink nagyobb része nem is tudatosul bennünk csak döntünk. Ezek többnyire apróságok, de a nagyobb döntésekben is szerepe van a tudatalattinknak amibe sokkal könnyebb beférkőzni mint gondolnád. Annyira könnyű, hogy még a mentalisták/illuzionisták is előszeretettel manipulálják a trükkjeihez. Nem tudom láttál már e hasonlót a lényeg az, hogy az összes eldöntendő kérdésére tudja milyen választ fogsz adni, és ezt úgy éri el, hogy olyan tárgyakat helyez el a környezetedben előzetesen amit te fel sem fogsz, hogy ott van, de közben beépül a tudatalattidba és emiatt azt a választ fogod adni a kérdésre amit a bűvész vár tőled.
    De ez csak egy apróság. Rengeteg olyan trükk van amivel manipulálni tudnak a választásod során, és akármilyen okos vagy nem tudod kiszűrni.
    A véleményezésről is rengeteg kísérletet láttam már, és hidd el az sem száz százalékos. A kísérletekben az ember véleménye egy adott termékről függött attól, hogy előtte a tömeg milyen véleményeket írt. Általában mentek a tömeg után. Így ez is könnyen manipulálható. Ha van időd és érdekel nézz utána, szerintem nagyon érdekes, és biztosan visszaveszel a magabiztosságodból.
    Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2015.08.13. 18:34:41