• gforce9
    "Hogy ezek az oldalak nem is kellenek....."

Így van. Nagyon sok weboldal van ami minimális reklámmal is elvan, mégsem megy csődbe. (igaz nem profitorientált). Az, hogy jelenleg rengeteg bulvár megél a reklámból az egy dolog. A reklámok visszaszorulásával átrendeződnének a dolgok. Jót is tenne.

Aki reklámblokkolót telepít és látogatja az oldalt, az egy olyan ember aki a tartalomért megy oda. Ennek örülnie kell egy weboldal tulajdonosnak. Egyrészt azért mert jó hírét kelti az oldalnak (nyilván a trollokat leszámítva) és új olvasókat hoz, akiknek lehet nem lesz blokkolójuk. Ergó egy blokkolót használó látogató is többet ér mint egy olyan aki a tolakodó reklámok miatt elmegy az oldalró és rossz hírét is kelti. Ha az emberek 20%-a használ reklámblokkolót, az nem az emberek hibája, hanem azon weblapoké, akik pofábamászó reklámokat jelenítenek meg. Ki mint vet úgy arat. Ennyi. A weblapnak meg nem azzal kell törődni, hogy hányan használnak blokkolót, hanem azzal, hogy a színvonalával és a tartamával egyre több látogatót vonzzon magához. Mert akkor lesz több pénze.

Tegyük fel betiltanák a reklámblokkolókat. Mi történne? Azok a weboldalak, ahol eddig blokkolóval el bírt lébecolni az ember, hirtelen látogatókat veszítenének. Ez mennyire jó? Én is nem egy oldalt hagytam már ott a fenébe reklámok miatt. Én nem telepítek blokkolót. Ha valamelyik weboldal túlzásba esik otthagyom. Ez mennyire jó egy weboldalnak? Semennyire. De ha az adott oldal tulajdonosai addig látnak el, hogy kattintásszám, akkor csak röhögni tudok rajta, hogy sírnak a kimaradó reklámkattintások miatt. Közben pedig nem látják azt, hogy olyan dolgon sírnak, Aminek a lehető legrosszabb megoldása az, hogy a blokkolók ellen harcolnak, mert az végül látogatószám eséshez vezet.

Egy nagyobb weboldalon. (google, fb) stb mikor láttál olyan reklámot, hogy kitakarta a képernyőt és x-elni kellett? Soha. Azért mert ők kicsit tovább látnak, mint a kattintásszám.