Nincs elég fantáziád, pedig nagyon sok oka lehet. Kezdve ott amit írtál, magának okoz vele örömet. Az EU3 modkészítői (és egyben rajongók) - mivel nagyon sokan megvették a játékot - valami nagyon szépet kaptak, mégpedig az EU4-et. Nyilván nem ingyen, hanem magát a folytatást egy még sokkal jobb játék formájában. Gondolom ki tudod logikázni. Továbbá van akit az alkotói vágy hajt, és ha már jókodunk, jókodjunk minél több embernek, nem igaz ? A festő se csak a falu népének fest. Ugyanez igaz a hiánypótlásra vagy a játék javítására, mint az overhaul mod-ok. A Star Trek logó vagy az LCARS GUI mod valszeg csak az olyan Star Trek buzikat mozgatja meg mint én, de megtiszteltem azzal a moddert, hogy nem loptam el a modját, hanem az eredetimhez iratkoztam fel rá, valamint a Steam-en elismerésem fejeztem ki a készítőknek. Van akinek ez is sokat számít, kedvet ad a csiszolgatásra. Ha kicsit tovább megyünk, van akit a népszerűség hajt, habár ez kicsit Pistikés, de lássuk be, ilyen is van. Ez inkább a warezos modderekre igaz, aki röhög a markába, hogy milyen fasza csávó, mert főtört játékhó' is működik és húdejó. Nem fasza. Nem a vandálok kedvéért ültetünk fát.
Aztán ott van az, hogy ha egy mod nagyon jól sikerül, a mod maga még be is kerülhet a játékba, hírnevet, pénzt, tesztelői vagy fejlesztői lehetőséget biztosítva a készítőjének. Lásd EU4.
Hosszabb távon pedig, ha az illető modja mod is marad, HA elegen veszik meg a játékot, egyszer a jövőben a modja lehet része a Stellaris 2-nek. Aminek viszont feltétele, hogy a kedves rajongók ne lopkodják, hanem megvásárolják szeretett játékukat.