lammaer#770
Nem vagy egyedül... 10+ éve angol/amerikai multicégeknél dolgozom, napi szinten beszélek skypeon/telefonon mindenféle emberrel angolul, prezentációkat meg tréningeket tartok, de egyszerűen képtelen vagyok filmet angolul nézni. Tegnap is kiváncsiságól rénéztem egy új rajzfilmsorozatra angolul (mert nincs szinkron), sztem a felét ha értettem - hadartak, tájszólásban beszéltek, idióta hasonlatokat dobtak be stb.
Egyszerűen fárasztó volt nézni, hogy annyira figyelnem kell, miközben egyébként napközben lazán megy az angol (és ott is érteni kell mit mondanak, mert projektdöntések múlnak rajta, szóval nem csak indiai módra mondogatom hogy yes-yes-yes).
Szóval én inkább mindent szinkronnal nézek- inkább kivárom a fél-1 évet amig elkészül hozzá. Feliratot nem szeretem, nagyon elvonja a figyelmem a filmről - akkor inkább könyvet olvasok angolul (azt már jóideje csinálom, hihetetlenül kinyílt a scifi irodalom kincseskamrája mióta olvasok idegen nyelven). Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.06.20. 13:59:31