• Pares
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A nyelvtani alapokat én még általánosban tanultam meg (nyilván ha ezek hiányoznak, akkor pótolni kell, de szerintem aki akar, az neten is megtalálja az alapokat), ott elég szigorúan vették, jó tanárom volt, a középsuliban meg kb. átaludtam az órákat, olyan volt a színvonal (nem Magyarország). Viszont a nyelv való életben történő használata, a szófordulatok és a többi "trükk" az internet angol részének rendszeres olvasásával, angol feliratos + magyar szinkronos/magyar feliratos + angol szinkronos filmek és sorozatok nézésével és angol játékok + (online)szótár/Google használatával ragadt rám, úgy, hogy észre se vettem. Ha valaki ezen utóbbiakat rendszeresen űzi, akkor akaratlanul is ráragad az angol. Ha viszont folyamatosan magyarorításokra hagyatkozik az ember, akkor nem. Az unokatestvérem jó pár éve úgy ment ki Németroszágba egy nagy német óceánjáró turista hajóra dolgozni, hogy alap szinten is alig beszélt németül, ma meg anyanyelvi szinten beszél angolul, németül és oroszul is. Szerinted volt ideje tanfolyamokra járni? Nyilván vannak olyanok, akiknek úgy van bekötve az agya, hogy könnyebben tanulnak nyelveket, mint mások. De szerintem ez is főleg inkább a folyamatos gyakorláson (olvasás, beszéd hallgatás) múlik.

Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.18. 17:32:40