Renegade#2352
hát én az ES2-ről nem tudok nyilatkozni, csak az eggyel játszottam, ami érdekes volt, de valahogy nem kapott el, így csak a Stellarisról tudok véleményt alkotni:
Szinte már alig játszom (hetente 1-2 óra HS), viszont mivel scifi függő vagyok, így időről időre elkap a gépszíj, benne van már közel 500 órám.
Ehhez a játékhoz szerintem hangulat kell, meg némi olvasottság, mert a játékmenet az csak egy szimpla grant strategy, de ha el tudsz veszni a részletekben, akkor nagyon-nagyon ajánlott, kis túlzással minden egyes menet egy regény. Star Trek szerű federációt akarsz játszani? Hajrá. Skynettel egy nukleáris háborúban porig égetett földről akarsz indulni? Ok. Mindent felfaló idegeneket, akiket egy anyakirálynő irányít? Naná. Lassan eljut odáig a játék, hogy nem tudsz olyan scifi klisét mondani, ami ne köszönne vissza a játékban.
Ráadásul végre szakítottak a régi vágású 4X pop-okkal (1 mező, egy épület, egy pop), ami jót tett a játéknak.
Na meg annyi event, hogy megőrülsz (a DLC-ket érdemes leárazásokkor venni, mert ebben a tekintetben nagyon lehúzós a kiadó).
Persze van megosztó része is: a fent említett sima 4x vonal mellett ott van, a nyögvenyelős háborúskodás, a fárasztóan lassú, rendszerek közötti utazgatás.
Mindent összefoglalva, az én "kissé" elfogult véleményem szerint még nem született ennyire jó 4X, talán már nem is fog. :)