• PetruZ
    A jobban kiépített bolygóidon a Population fül alatt néz meg, vannak-e elegen energiatermelésre (ki kell nyitogatni a menüket; elég béna szerintem, nem látni elsőre). Azt vettem észre, hogya munkások inkább a felsőbb szintekre húznak el dolgozni, senki sem akar robotolni. Ilyenkor vissza kell venni pl. a bányászok, farmerek, vagy karbantartók számából / prioritásából.
    A flották is zabálják az áramot, ha mozognak, vagy olyan űrbázisra dokkoltak, ahol nincs kiszolgáló modul. Emellett minden meghódított rendszer (a default bázison kívül) növeli a birodalmadat és ha túlléped az admin limitet, jönnek az emelkedő százalékos büntik a fogyasztásra. A fogyasztás csökkentő fejlesztések és perk-ek is fontosak.
    Vagy próbálhatsz happiness-re utazni és a túláradó öröm extra termelést jelenthet...

Én egy robot civilizációval kezdtem, ott hatványozottan sokkal nagyobb gond az energia, sosem elég, ráadásul food-ot is csak elégetni tudnak, de akkora bolygót még nem találtam, ahol legalább 20 food-ot tudnék termelni egy ilyen erőműhöz. Az összes űrbányát le kell rabolnom és néha edict-ből futtatni termelési kampányt.