• Kotomicuki
    Ilyen volt a nagy előd is, a DOS-os MoO: már normál fokozaton csalt a gép javára és tudott nagyon húzós helyzeteket kialakítani, amiben néha csak a jó időzítés (pl. az éppen elfoglalt, és a flottája által elhagyott bolygók (vissza)foglalása) segített, vagy még az sem! ;)
    Viszont, ilyen körülmények között a győzelmet nagyon is tudta "élvezni" és értékelni az ember!

Tény és való: nem egy HoI 4 "erősségű" a játékban a MI ellenfelek szintje és az a baj, hogy ezen nem változtat a nehézségi szint átállítása sem.
    Nekem nagyon hiányzik egy (be)állítható "felvezetési" időszak - vagy ezt tartom túl rövidnek - , amiben a nem birodalmi ellenfelek folyamatosan harcra kényszerítik a játékost, így fejlődésre késztetve őt, hogy legalább az a kevés, amije van a találkozásokra, legalább az kellőképpen ütős és fejlett legyen/lehessen.
    Most, ha nem pakolok állomásokat orrba-szájba, akkor nem tudom gátolni a leendő szomszédaim terjeszkedését és csak emiatt is már verhetetlenné válhatnak, nem is beszélve az iszonyatosan fondorlatos és szerintem túlzott szövetkezési vágyukról sem.