vgy63#1440
Sikerült lenyomni a fallen empiret. A krízist túléltem, a flottát újjáépítettem. Az első kísérletem az erődök építése volt. Minden alkalommal elsőként az egyik közeli bolygómat támadta, ide beraktam a legfullosabb erődöt, mellé szoros fedésbe három aknás erődöt. Két 70K-ás flotta állt készenlétben. Jött, harcoltunk, menekültem. Szerencsére nem foglalt bolygót, csak tarolt. White peace.
10 év nyugi, flottafejlesztés. Támadt újra. Taktikám az Üss és fuss! Az egyik 70k flottám betámadta az egyik bolygóját, letaroltam az űrkikötőt. Menekülés, mert már jött. Ezalatt a másik, legtávolabbi oldalon a másik flottámmal támadtam az űrkikötő, s kinyírtam. Jött át ide az egyesített flottájával. Amikor átért én már a másik oldalon bombáztam a bolygót, mire visszért, elfoglaltam, a flotta menekült, a másik oldalon ment a bombázás és a bolygó elfoglalás. S ekkor megbontotta a 250K flottáját négy részre. Én közben a szövetség vezetője lettem, s a közös flotta - 60k - az én vezérletem alá került. Ezzel az erővel már egyenként már le tudtam vadászni a flottáit, sosem egyesítette őket. A szövetséges is beszállt a teljes flottájával a harcokba. a A háború megnyerve.