banner
  • bosco05 #70
    Na akkor mondom hogy hogy működik dióhéjban, mert sajnos senkinek sincs igaza :)
    Az RL-ben van az úgynevezett MMR ami egy konkrétan megnézhető érték (pl itt: www.rocketleaguestats.com). Ez az MMR határozza meg, hogy melyik rankot kapod, azonban a határok nem fixek, hanem a játékosok pontjainak alapján folyamatosan változnak. Mivel a community folyamatosan fejlődik, így a pontszámok is folyamatosan és olykor ugrásszerűen növekednek.

    A játék azt is nézi, hogy milyen MMR-el rendelkező játékosokat versz meg és kitől kapsz ki. Ha a szinted alattiaktól kapsz ki akkor sokkal többet levon, mint ha a feletted állóktól csúszik be egy vereség, de ez nem minden. Van az MMR-nek egy másik úgynevezett "sigma" értéke, ami azt nézi, hogy mennyire hozod stabilan az adott eredményeidet. Ha van egy negatív hullámod, akkor próbál nem egyből ledobni, azonban ez fordítva is igaz, nagyon tartósan kell jól játszanod, hogy elindulj felfelé. Ha ez a vergődés megy, hogy két loss egy win, két win egy loss, akkor a sigma érték stabilan ott tart 1 rank mozgáson belül, mivel a teljesítményed ingadozó.

    A rank váltásnál úgy megy, hogy el kell érni felfelé a következő division 2. szintjét, visszaesésnél az alattad lévő rank div IV-ig kell visszaessen az MMR-ed, hogy leeshess. Minél több meccset játszottál már, a sigma értéked annál stabilabb és annál nehezebb lefelé és felfelé is menned. Dióhéjban ennyi, ha van kérdés, szívesen válaszolok.

    Ez meg hogy haverok nélkül csak challenger, ez úgy baromság ahogy van. Röhögve el lehet menni bármeddig, ha az adott ember nagyon jó játékos. Valószínű aki challenger annak ott is a helye. Ne fogjátok a rank rendszerre, hanem gyakoroljatok. Elég összetett a sztori és magyarországon alig van pár ember aki megüti a shooting star feletti szintet. Az meg hogy a topok problémáit a magunkénak tekintjük hát elég vicces :D Odafennt valóban így van ahogy írtátok, csakhogy aki a legjobb annak nem nagyon kell kikapni ugyebár, mint ahogy a legtöbb top player minden módban ott is van a legjobb rankban, tehát akkor miről is beszélünk?

    Ennek a rankrendszernek kevés baja van, több gyakorlás kevesebb rankk*rválkodás :) Hajrá!

    ui.: Egyéni teljesítményt nem néz a játék, tehát tökmind1 hogy MVP vagy 2000 pont-al vagy hátul vergődtél 20 pont-al. Azt nézi hogy nyertél vagy vesztettél és hogy kik ellen, mielőtt urban legendek születnek ;)
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2016.04.17. 13:06:45