530
banner
  • Szabi #90
    hihetetlenül jó érzés volt 4 arcoskodó tizenéves gyökeret megalázni xD
  • RatBaG #89
    hoppá
    http://www.rocketleaguegame.com/news/2016/04/steam-free-weekend-starts-now/
  • bosco05 #88
    Az a baj, hogy én 100%-ban a csapatommal játszom :) Alig van időm ide ülni a géphez és ha mégis sikerül, akkor azt az időt rájuk szánom :)
  • RatBaG #87
  • Anonymus11234
    Hétvégén lenne kedved majd meccset menni? :D Vagy Pénteken?
  • SzirmosSzisza
    Én annak is örülök már, ha sikerül levegőben szépen eltalálni a labdát és még gól is lesz. De ha nagy ívben jön felém "kapus"ként a labda, akkor még mindig 50-50, hogy aláfutok-e :D
  • Anonymus11234
    Vagy amikor már 00:00 az idő és kikapásra állsz egy góllal és ugy pattan le a labda az ellenség kapujánál, hogy félig bentvan, 10 meccs alatt 2 meccsen, nekem ekkor volt csak ragequitom :D

Ráadásul az egyik twitches meccs volt, amit 500-an néztek :D
    Utoljára szerkesztette: Anonymus11234, 2016.04.19. 19:30:07
  • MerlinW
    Én is köszi, hasznos info:)

Én így állok, mondjuk nem nagyon van időm pár naponta 1-2 óránál többet játszani. Nem mondom, hogy nem szoktam hibázni, mert persze, hogy szoktam, de az esetek többségében a public társak szerencsétlenkedése miatt kapok ki.

Tudod, mikor mész a szélen, hogy beadd a labdát, várod, hogy a társad kihasználja a helyzetet, aztán konstatálod, hogy ott van mögötted és hajszolja a labdát:) Meg az állandó középre adás az ellenfélnek üres kapu mellett, meg öngólok:) Ilyenkor szoktam a tizenXedik meccs végén rage quit-elni:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.04.19. 18:39:23
  • bosco05 #82
    Köszi szépen :) Ez alapján nem lehet a 206 nyert meccs többsége ranked sajnos, különben nem itt tartanál. Egyébként ne vedd magadra de igenis van hova fejlődnöd. Én Rising Starral bénának tartom magam, pedig (és nem menőzésből, csak realitás) prospecteket 1v3-ba bármikor bárhol elrakom. Szóval akkor csak az önértékelésünk különbözik :)
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2016.04.18. 00:28:08
  • Anonymus11234

Tessék
  • Anonymus11234
    skullripperhun
  • bosco05 #79
    Egyébként dobj egy steam accot pls, ha nem zavar téged hogy elkérem, megnézném a statokat :)
  • bosco05 #78
    Hát ha nem bírod a nyomást :)
  • Anonymus11234
    Nem mondhatom magam bénának, ezelőtt virágbolti verzióval nyomtam csak kb botok ellen majdnem 30-as szintig ami multiban 60 lenne, de a baj inkább velem van, nemszeretem ha valami tétre megy :D Egyébként nem kapok ki sokszor, kb minden 3. nyerés után általába becsúszik egy vereség is. 288 meccsből 206 nyert és ennek a többsége ranked.
    Utoljára szerkesztette: Anonymus11234, 2016.04.17. 21:23:15
  • bosco05 #76
    Ennél jobb rankrendszert nem nagyon lehet összerakni :) Szerintem inkább az a bajod, hogy nem mész felfelé, sokszor kapsz ki aztán kitaláltad magadnak, hogy unszimpi a rankrendszer :) Gyakorolj egy picit, mert ennek a rendszernek semmi baja sincs.
  • Anonymus11234
    Persze, de a lényeg a lényeg, nekem ez a ranked rendszer nemnagyon jön be :D Ott is hagytam inkább csak a sima játékmódokat nyomatom .D
  • bosco05 #74
    A nem nagyon lehet, meg a te nem tudsz között óriási ám a különbség :D Hozzáteszem én sem mindig tudok, sőt legtöbbször nem, de ettől még lehetséges, mint ahogy sokan be is mutatják, hogy hogyan kell :) Egyébként nem rank szerint dobál ellenfelet hanem MMR szerint.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2016.04.17. 20:22:17
  • Anonymus11234
    Nagyon tartósan nemnagyon lehet jól játszani, nekem asszem a szériám olyan 7 győzelem volt, de akkor is már úgyvolt, hogy én Pro rangon voltam a csapatommal és ilyen Master ranguak ellen dob be mert egyre nehezít, persze őket is meg lehet verni, de nem egyszer volt már, hogy sokkal magasabb ranguakat dobott be ellenem és ugy kicsit unfair. Főleg ha azt az 1-2 rangot amit a meccsek alatt vittél fel el is veszted.
    Utoljára szerkesztette: Anonymus11234, 2016.04.17. 19:55:53
  • bosco05 #72
    Szívesen, örülök, hogy segített.
  • Bero87
    Kössz szépen igazán hasznos volt és végre vártam valami ilyen hasznoságú dolgot!
  • bosco05 #70
    Na akkor mondom hogy hogy működik dióhéjban, mert sajnos senkinek sincs igaza :)
    Az RL-ben van az úgynevezett MMR ami egy konkrétan megnézhető érték (pl itt: www.rocketleaguestats.com). Ez az MMR határozza meg, hogy melyik rankot kapod, azonban a határok nem fixek, hanem a játékosok pontjainak alapján folyamatosan változnak. Mivel a community folyamatosan fejlődik, így a pontszámok is folyamatosan és olykor ugrásszerűen növekednek.

A játék azt is nézi, hogy milyen MMR-el rendelkező játékosokat versz meg és kitől kapsz ki. Ha a szinted alattiaktól kapsz ki akkor sokkal többet levon, mint ha a feletted állóktól csúszik be egy vereség, de ez nem minden. Van az MMR-nek egy másik úgynevezett "sigma" értéke, ami azt nézi, hogy mennyire hozod stabilan az adott eredményeidet. Ha van egy negatív hullámod, akkor próbál nem egyből ledobni, azonban ez fordítva is igaz, nagyon tartósan kell jól játszanod, hogy elindulj felfelé. Ha ez a vergődés megy, hogy két loss egy win, két win egy loss, akkor a sigma érték stabilan ott tart 1 rank mozgáson belül, mivel a teljesítményed ingadozó.

A rank váltásnál úgy megy, hogy el kell érni felfelé a következő division 2. szintjét, visszaesésnél az alattad lévő rank div IV-ig kell visszaessen az MMR-ed, hogy leeshess. Minél több meccset játszottál már, a sigma értéked annál stabilabb és annál nehezebb lefelé és felfelé is menned. Dióhéjban ennyi, ha van kérdés, szívesen válaszolok.

Ez meg hogy haverok nélkül csak challenger, ez úgy baromság ahogy van. Röhögve el lehet menni bármeddig, ha az adott ember nagyon jó játékos. Valószínű aki challenger annak ott is a helye. Ne fogjátok a rank rendszerre, hanem gyakoroljatok. Elég összetett a sztori és magyarországon alig van pár ember aki megüti a shooting star feletti szintet. Az meg hogy a topok problémáit a magunkénak tekintjük hát elég vicces :D Odafennt valóban így van ahogy írtátok, csakhogy aki a legjobb annak nem nagyon kell kikapni ugyebár, mint ahogy a legtöbb top player minden módban ott is van a legjobb rankban, tehát akkor miről is beszélünk?

Ennek a rankrendszernek kevés baja van, több gyakorlás kevesebb rankk*rválkodás :) Hajrá!

ui.: Egyéni teljesítményt nem néz a játék, tehát tökmind1 hogy MVP vagy 2000 pont-al vagy hátul vergődtél 20 pont-al. Azt nézi hogy nyertél vagy vesztettél és hogy kik ellen, mielőtt urban legendek születnek ;)
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2016.04.17. 13:06:45
  • Bero87
    Sziasztok!Valakinek nincs kedve kicsit gamelni?Jó lenne végre nem németekel premadezni!Normál és ranked is mehet!Jelnleg chal1 be vagyok!jó lenne végre valakivel dumázni! jó pont a +18 , TS !
  • MerlinW
    Ha nem játszol, akkor is esik a rangod. Miután a játék ESL (e-sport), a rangok a játszott meccsek és azok statisztikái alapján változnak folyamatosan. Ha random emberekkel játszol kompetitív módban, akkor valószínűleg sosem jutsz challenger rang fölé (arany) fölé.,. Hacsak nem nyersz meg minden meccset MVP-ként egyedül:) Lényeg, hogy ne foglalkozz a ranggal, ha nem verseny szinten űzöd a játékot. Ha meg igen, akkor ugye állandó partnerekkel játszol.
  • RatBaG #67
    nem tudom pontosan, mert lusta voltam még utána nézni, de múltkor olvastam egy hosszabb véleményt/picsogást a top playerek szemszögéből, amiben az volt, hogy nem éri meg nekik rankedet játszani a ranglista tetején, mert 1 vesztett meccshez 16-ot kell nyerni (valószínűleg rosszul emlékszem és nem pont ennyi), csak hogy egyensúlyban legyen.
    ebből plusz a saját tapasztalat alapján kb úgy lehet , hogy minél fentebb vagy, annál nagyobb az arány. challenger elite környékén olyan 5-6 win / 1 lose-ra tippelem.
    de egyébként meccsenként más-más az érték a háttérben.
  • SzirmosSzisza
    Ne foglalkozz a ranggal, csak játssz, hogy jobb legyél :)
  • Anonymus11234
    Valaki nemtudja, hogy ennek a játéknak hogyvan a ranked rendszere, felmegyek, kikapok egy meccsen 2 rankot ledob, majd megnyerek 3-at semmi, majd megint kikapok és ledob 2 rankot, ez most hogyvan? Agyfasz kerülgetett már meg a törlés :D
    Utoljára szerkesztette: Anonymus11234, 2016.04.15. 21:32:08
  • RatBaG #64
  • MerlinW
    Ja értem.
  • SzirmosSzisza
    40k player, 80 a playlistben, de #61 volt a probléma akkor.
  • RatBaG #61
    állítólag valamikor reggel összefosta magát a rendszer, világszinten.
    4-kor próbáltam, akkor még ugyanez volt, 50-100 player max, és végtelen várakozás.
  • MerlinW
    Mit nézünk?
  • SzirmosSzisza
    Őő wat?
  • MerlinW
  • bosco05 #57
    RLCS news magyarul!

Utoljára szerkesztette: bosco05, 2016.03.24. 17:36:04
  • RatBaG #56
  • bosco05 #55
    Rocket League és ami mögötte van

Reddit alapján :) Nem photoshop, kajak lehet így nyomni :)
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2016.03.19. 18:21:16
  • SzirmosSzisza
    Gondolom majd be akarják rakni a Steam Marketen kereskedést.
  • Szabi #53
    ez most wtf ? miért lehet két ugyanolyan antennám ? :DD
  • bosco05 #52
    ha rám hallgatsz octane-el tolod vagy dominus-al (kezdőknek előbbi jobb) már az elejétől, ez a két használható autó van :) mi szoktunk csapatozni de sajnos az komolyabb, ellenben ha nincsenek a többiek majd írok steamen aztán tolhatjuk ha gondolod
  • Szabi #51
    születésesnapom alkalmából megkaptam én is a játékot.. hátbasszus nem tudom eddig mire vártam... nemigazán szeretem a focit, viszont imádom az autókat... és ez a játék eddig naaaaagyon bejön.. :-)

szoktatok valahol TS-en bandázni?