• NEXUS6
    #63
    Azért az van valójában, hogy a nagypolitikában a gonoszság, gerinctelenség, ártatlanság, igazságosság a világpolitika szintjén különös értelmet kap.
    Pl. USA UK '53-as Ajax fedőnevű műveletében buktatták meg a demokratikusan megválasztott iráni miniszterelnököt, aki elkezdte államosítani az olajipart. (Ezt követően a sah centralizálta a hatalmat és gyak az amcsik támogatásával egy Husseinhez hasonl diktatúrát valósított meg, na ezt döntte meg az iráni forradalom).
    Aztán ugye az iraki reaktor lebomázásakor Izrael megegyezett, az amúgy akkorra már nagy ellenségévé vált iszlám forradalmi vezetésű Iránnal, hogy kitérő repülőtérként az F16-ok használhatják azország reptereit, ha szükség lesz rá.
    Aztán az USA, a nyugat ugyan kicsit csóválta a fejét a kurdok elleni vegyitámadáskor, de azért végig támogatták Irakot (vegyiipari technológiákkal is) az Irak-Iráni háború alatt, akik jó pár ezer Iránit mészároltak le a vegyifegyvereikkel. Irángate, meg hasonló dolgok már csak hab a tortán ugye...

    Történelem meg? Az a terulet amit az angolok felosztottak elötte meg a Basra vilajet részét képezte a török birodalomban, szal tök mesterséges az egész, mint ahogy Irak többi határa is. Ha teszsemazt Budapest elszakadna az országtól, de önálló államként továbbra is elnyomná a "vidéket", ahogy teszi most is bizonyos szempontból, majd valami "szemét diktátor" újraegyestené az országot, akkor te hogy nyilakoznál az önálló és független Budapest állam szabadságának a sárbatiprásáról!?
    Mi lenne az igazság?
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2015.08.06. 14:33:46