Szerintem sok esetben inkább a szar formátum miatt nem kerülhetnek be érdekes lapok és itt nem feltétlen az amúgy kompetetív szinten jó lapokra gondolok.
Ez a mítikusból 1, ritkából 2 egy rossz formátum.
Az, hogy a deckbe ennyit raksz be ok, legyen, de pl a boosterben semmi értelme nincs a ritkaságnak és leginkább azok kötött száma miatt kell fix minden ritkaságú lapból.
Szerintem az elmúlt kiegekból sok olyan lapot lehetne mondani amik egészen biztosan nem azért nem kerültek be mert nem tudták volna megcsinálni vagy annyira átkalibrálhatták volna a metát.
Szimplán a hülye formátum miatt nem fértek be, helyettük jönnek zsákszámra a teljesen halott és haszontalan lapok amik soha,sehova nem fognak beférni.
Az a baj, hogy van bent a játékban nem egy olyan ritka lap ami drafton bomba szint, de itt még a duels constructedben is teljesen komolytalan az, hogy valaki úgy gondolta ennek adunk egy ritka slotot a bekerülő setbe...
Meg lehet persze még azt is mondani, hogy a frissen kezdőknek is kellenek lapok, de ezért van az alap set, rakják be oda.
A rotáció itt azért lenne érdekes kérdés, mert elég genyóság lenne, ha fognák és kirotálnának seteket a játékból amit már egyszer teljesen kigyűjtött az ember.
Néztem pár Kaladesh draftot, de iszonyatosan untam.
Nem nagyon adja ez a set nekem:(