3985
XJEn519AEL.png
  • DasIsFuck
    Persze:)
    ITT

Azt azért leszögezném, hogy ez amolyan work in progress deck a megfelelő lapok hiánya miatt, szerintem ha megnézed látod is majd, hogy mi az amiből több kellene:)
    A nem lény alapú spellekből szerintem lehet levágni, főleg a distemper of the blood lenne nekem az első, de a galvanic bombardment lehet helyettesíteni egy az egyben a fiery temperrel és kimaximalizálni a fő lapokat.
    Értem itt pl a fiery tempert,stensia masquaradet,incorrible youths-ot.
    a skeletont az insolent neonatre cserélni, olivia's bloodsworn is mehet hasonló értékű madness lapokra ha akarod.
    Itt lehet játszani azzal, hogy akkor furyblade vámpír vagy a Ravenous Bloodseekert akarod inkább kimaximalizálni.
    A twins is vágható vagy max 1-re csökkenthető,alms of the vein igen hasznos burn spell, érdemes lehet azt is kimaxolni.
    A mana nekem elég szeszélyes sajnos, ez biztos javításra szorulna.
    ...és még valami, a lightning axe is egy igen reális opció pl a bombardmenek helyett.

A cél mindenképp az lenne, hogy a lehető legnagyobb eséllyel legyen egy ilyen körláncod:
    Turn 1:Neonate
    Turn 2:Falkenreith,Stromkirk Condemned,Olivias's Dragoon,revenous bloodseeker,furyblade
    Turn 3:Incorrible youths,Twins,Masquerade
    Ezek mellé kell a sok, olcsó madness burn:Alms of the vein,fiery temper...

Sajnos fullos kompetetív controll ellen kb instant vesztettél, mert még ha iszonyat gyors kezdésed is van, túl sok, túl hatékony opció érhető el nekik, kaladesh aggro paklik pedig gyorsabbak és hatékonyabbak lesznek tőled:(
    Itt jön be az, hogy te viszont azokat a erős,kulcs lapokat a lap restrikció miatt nem tudod kimaxolni, hogy még konzisztesebb legyen.

Csak egy kis mellékes megjegyzés, nyertem már a troll skeletonok miatt nem is egyszer:D
    De persze összességében jobban megéri, ha szinergialó,gyors lapokat használsz, skeleton sajnos amennyire élvezetes kombó szinergia, de túl lassú és mire kihasználnád már a legtöbb esetben vesztettél, legalábbis így érdemes gondolkodni róla.
    Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2016.11.08. 22:27:14
  • Shep
    Van decklisted, kipróbálnám?!
  • Shep
    Tegnap óta nem tudok csatlakozni a szerverhez, másnál előfordult ilyen?
  • DasIsFuck
    Először duelses pályafutásom alatt elértem a 30-as rangot.
    Már csak a 40-es hiányzik az achik közül, de ahhoz ez a vámpír deck nem elég jó, túl sok már ezen a szinten a sokszinű control.
  • DasIsFuck
    Én egyébként most egy RB vámpír deckel gyűjtögetem a napi 2 boostert.
    Már az EMN-ből csak 7 booster van hátra így elkezdtem a SOI-t is gyűjteni mellé.
    Bár egy eddig még nem nagyon dobálta a szükséges vámpír szinergia lapokat a soi booster, mert arra még rászorulna a deck.

A másik deck amit most majd össze akarok hozni az a GW Bloodbriar, EMN-ből már igazából minden megvan hozzá, de SOI lapok még hiányoznak.
    Igaz sajnos, hogy a jó investigate generáló lapokból duelsben azért hiány van.
  • DasIsFuck
    Én a saját példámból kiindulva azt tudom mondani, hogy elsősorban a játékért és a goldokért játszok.
    Nekem ezért böki a csőröm nagyon az, hogy nem kerül be minden lap a kiegészítőkből, hogy bizonyos rare,mythic lapokból több copyt nem lehet betenni és kellene bizonyos deckek működéséhez.
    Ezt pedig amit én keresek a dueslben, nem lehet máshol megkapni és ezért zavar, mert ez lenne a legjobb platform erre.
    Magic Onlineon nem lehet ilyet csinálni és ott még fizetni is kell az egészért.
    Akkor képbe jön, hogy ott lehet ingyen casual meccseket menni, de minek?
    Nincs jutalom ami motiváljon csak egy irtó szar ui amivel nem jó játszani és még én fizessek rá.

De duelsre visszatérve kell az a rang. Annak ellenére, hogy engem nem érdekel a létrázás, igenis számít.
    Azt is el tudom képzelni, hogy ha az ember többet nyomja és igen hamar kigyűjti az aktuális kieget akkor kell valami cél.

Én magamon ezt a cél alapú dolgot vettem észre már elég régóta.
    Amikor játszogattam a Rift-el(MMORPG), én azzal is úgy játszottam ahogy egy mmo-val nem szokás.
    Nem rohantam a max szintre, mert érdekelt a világa és élveztem questelni.
    Egy idő után napi 1-2 órát ha játszottam vele kb csak a daily questeket csinálgattam amiknek vajmi kevés értelme volt úgy fejlődés vagy minden más tekintetben a számomra, de az, hogy célt adott az elég volt arra, hogy lekössön.

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2016.11.04. 15:45:15
  • Dzsini
    Igen, rengeteg játékosnak számít, hogy 40 legyen a neve mellett. Ők a lent említett harmadik csoport, akik csak ezt nézik, és ezért kikeresik netről a legkeményebb paklit, és azzal játszanak. Csak a győzelem és a rang a fontos, és a játéknak az a része a kínszenvedés, amíg valahogy megszerzik a szükséges boosterekre valót, amiből kiesik a szükséges lap.

Az említett kísérletezgető nem is akar feljutni magasra, viszont mivel a játék tele van azokkal, akik csak nyerni jöttek, ezért nehezen tud jól szórakozni, hiszen ritkán talál hasonlóan kísérletezgető játékost. Mivel nincs casual játékra lehetőség csak már meglevő ismerősökkel, így az egyetlen lehetősége próbálgatni a rankedet. Egyszerűen kellene egy "unranked" / "casual" matchmakinget csinálni, ahova lehet menni játszani, nem jár érte szám a név mellé vagy bármi, amiért érdemes küzdeni, és máris nem zavarnák egymás köreit az alapvetően különböző játékosok. Kérdés, hogy van-e akkora játékosbázis, amit meg lehet osztani.
  • DasIsFuck
    RW vehicle,RG Energy aggro ezek szerintem biztos ott vannak a top szinten és persze az Izzet variációk főleg thopter,artifact dolgok.

Szerintem ezek most a metát definiáló deckek.
  • Shep
    Mi most amúgy a top meta deck?
  • Shep
    Ugyanazt magyarázod csak pepitában, szerintem lépjünk túl a dolgon! Amúgy nem értem a rankedes magyarázatodat. Nincs semmi tétje a dolognak ,vagy tényleg az a lényeg, hogy a neved mellett ne 10 hanem 40 szerepeljen, akkor te leszel a Jani, vagy mi? Nem értem. HS-ben ok, ott van legendás szint, meg jutalmak, de itt csak egy szám, ja meg ad érte egy acsi-t, ami nélkül amúgy nem is lehet létezni :D
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.11.04. 14:34:21
  • DasIsFuck
    Többségében igazad van és egyet értek, de azért azt nem lehet megcsinálni, hogy semmit ne kapjanak a kompetetív játékosok amiért küzdhetnének.
    Én évekig játszottam olyan játékkal, ahol pontosan ahol pontosan ez volt a helyzet, hogy a két fél teljsesen tönkretette egymásnak a játékot.WOT-ról beszélek.Itt azért egyáltalán nem az a helyzet.
    Például egy kísérletezgető,janky paklikkal játszó ember úgysem fog olyan magasra feljutni, ahol sorozatosan a top meta deckekkel játszanak már csak az emberek.

Az Ai sajnos nem igazán érti a járművek működését, minden esetben aktiválja őket amikor csak tudja, független mindentől.
  • Dzsini
    De pont erről beszélek, hogy persze te úgy játszol, hogy te jól szórakozz, hiszen nem fogsz olyasmit csinálni, ami neked nem jó szórakozás. És persze, hogy ő is úgy játszik, hogy ő jól szórakozzon, hiszen nem fog olyasmit csinálni, ami neki nem jó szórakozás.
    Azt viszont nem tudod, hogy ahogy te játszol az számára jó szórakozás-e, és viszont. És ha nem hasonló stílusú játékosok kerülnek össze, akkor nem fogtok mindketten jól szórakozni (sőt, legtöbbször egyikőtök se), hiszen más a célotok a játékban. Ez minden multi játéknál így van, és nem tudod kikerülni.
    Itt még rátesz erre egy lapáttal, hogy nem tudsz kommunikálni a másikkal, és nem is lehet megbeszélni, hogy mi a célotok.
    És rátesz egy másik lapáttal az, hogy az egész felépítés (rangok nyerése és vesztése, stb.) arra hajt, hogy a "csakazértis nyerni akarok" típusú játékosokat helyezi előnybe, tehát aki kísérletezni szeret, vagy szórakozni, az csak a pofonok völgyébe vesz jegyet, és nagyon hamar ott fogja hagyni az egészet, és vagy hasonló stílusú ismerősökkel játszik nem ranked pályákon, vagy játszik az AI ellen, aki legalább valamennyire változatos paklikkal játszik, és elég buta ahhoz, hogy hagy kibontakozni alkalmanként.
  • Shep
    Olvasd már el mit írtam! Mindkét fél, nem csak egy, meg nem csak ő, VAGY csak én, hanem ő is ÉS én is, nem értem mit nem lehet ezen felfogni.

A gépet nem sikerült belőniük rendesen. Rendre azt csinálja, hogy mindegy mennyit tudna beütni ő csak azért is bepakolja őket a járműbe és azzal támad, sőt azt is megcsinálja ,hogy lent van több lénye de mindet bepakolja egy 2/3-as repülőbe. Eddig is csinált hülyeségeket, de ez azért nagyon látványos és durva.
  • Dzsini
    Nem tudod (és ha nem ismered és nem mondta el, nem is tudhatod), hogy a másik mitől szórakozik jól.
  • Shep
    És? Ha egy játék nagy részében csak az egyik fél szórakozik jól, akkor az a játék rossz, ennyi, lehet ezt tovább ragozni csak felesleges, de mint írtam itt még mindig jobb a helyzet, mint a HS-ben.
  • Dzsini
    Az a baj, hogy nem te döntöd el, hogy valakinek mi tetszik a játékban, mitől szórakozik jól.
    Helyből van 3 fő típus:
    Egy "naaaagyot, látványosat" szeretnék játszani játékos - ő fogja a a legnagyobb, legvadabb lapokat, és azokat próbálja használni - nem győz sokszor, de ha igen, akkor az látványos lesz. De őt nem érdekli a győzelem, ő játszani jött, és szórakozni. Az, hogy közben kártyáztunk, akár másodlagos is lehet.

Egy kreatív-komplex játékot játszó - aki kitalál egy őrült vagy kevésbé őrült kombót (esetleg egy általánosan lesajnált lapot, amit "senki se szeret"), és arra építi a pakliját - ő se győz sokszor, de ha igen, akkor hetekig emlegetni fogod, hogy mit művelt milyen lapokkal. Neki önkifejezés a játék, és az izgalmasabb része akár a pakli összerakása lehet, nem az, hogy játszik is vele.

Egy versenyhelyzetben győzni akaró játékos - neki az a célja, hogy a másikat legyőzze, bármilyen áron - nem keres saját paklikat, megkeresi a neten a leghatásosabb decket, megtanulja, és gőzhenger. Hogy nem "illenek össze" a lapok? Nem érdekes, hatékony. Részéről még rajz meg név se kell a kártyára, csak szabályok.

Ha te nem a harmadik vagy, akkor ellenük nem fogod élvezni a meccset, mert neki nem az a célja. Ha a harmadik vagy, akkor a másik kettőt nem "érted meg", hiszen miért nem úgy játszik, ahogy "kell"?
    A Duels ranglistás butasága pedig pont a harmadik játékosokat vonzza, hiszen neki "kell", hogy meglegyen a rang, mert az a sikeresség mértéke.

És ezért is nehéz feladat a design, mert mindezeket a stílusokat ki kell szolgálnia úgy, hogy mindeközben mindenki számára élvezetes maradjon a játék, mindenki megtalálja azokat a lapokat, lehetőségeket, amik hozzá szólnak.
  • Shep
    Az amikor mindkét fél jól szórakozik. HS-ben pont ez a baj ,hogy ott 10-ből 9x csak az egyik fél élvezi a játékot, itt azért még most is jobb a helyzet de sokat romlott az utolsó két kieg óta.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.11.03. 11:50:19
  • Dzsini
    Igen, azzal, hogy azt mondták nincs rotáció, azzal szép lassan sarokba szorították magukat - jól látszik a nem rotáló formátumokon, hogy egyre nehezebb jól rendszerezni a dolgokat benne. Nem csak a Legacy/Vintage (az nagyon más pálya), de már a Modern is egyre kevésbé kedvelt versenyszinten, nem véletlen, hogy jövőre nem is lesz Modern pro tour, és 2018-ban lesz először. És már a külsős versenyekben is kevesebb, mint a fele Modern, és a régi 3-4 Legacy/Vintage-ből 1 Legacy open maradt 2017-re.
  • DasIsFuck
    Szerintem sok esetben inkább a szar formátum miatt nem kerülhetnek be érdekes lapok és itt nem feltétlen az amúgy kompetetív szinten jó lapokra gondolok.
    Ez a mítikusból 1, ritkából 2 egy rossz formátum.
    Az, hogy a deckbe ennyit raksz be ok, legyen, de pl a boosterben semmi értelme nincs a ritkaságnak és leginkább azok kötött száma miatt kell fix minden ritkaságú lapból.
    Szerintem az elmúlt kiegekból sok olyan lapot lehetne mondani amik egészen biztosan nem azért nem kerültek be mert nem tudták volna megcsinálni vagy annyira átkalibrálhatták volna a metát.
    Szimplán a hülye formátum miatt nem fértek be, helyettük jönnek zsákszámra a teljesen halott és haszontalan lapok amik soha,sehova nem fognak beférni.

Az a baj, hogy van bent a játékban nem egy olyan ritka lap ami drafton bomba szint, de itt még a duels constructedben is teljesen komolytalan az, hogy valaki úgy gondolta ennek adunk egy ritka slotot a bekerülő setbe...
    Meg lehet persze még azt is mondani, hogy a frissen kezdőknek is kellenek lapok, de ezért van az alap set, rakják be oda.

A rotáció itt azért lenne érdekes kérdés, mert elég genyóság lenne, ha fognák és kirotálnának seteket a játékból amit már egyszer teljesen kigyűjtött az ember.
    Néztem pár Kaladesh draftot, de iszonyatosan untam.
    Nem nagyon adja ez a set nekem:(
  • Dzsini
    Szerintem nagyon prózai módon készül a Duels kártyalista:
    1) mit nem tudunk megvalósítani? - ezeket kidobjuk, marad egy kisebb lista
    2) mi az, ami működhet ebben a tervezett metában, aminek van haszna akár 1-2 darabbal is a pakliban? - ezek bekerülnek, egy részük az alapkészletbe, a maradék boosterekbe
    3) mi az, ami valamennyire segíti a meglevő dolgokat, ami jó lehet ha valaki nem kompetitív? - ezek is bekerülnek
    4) hány lap kell még ahhoz, hogy kész legyen a készlet? - ezekkel feltöltik a maradékot, esetleg a jellemzőbb grafikákat kiemelve

tekintve, hogy egy teljesen más jellegű célra készült készletből válogatnak egy alapvetően rettentően korlátozott constructed-jellegű formátumhoz, így nagyon nehéz változatos, sokféleképpen működő metát létrehozni (főleg a rotáció hiánya az, ami fájdalmas szerintem). A Kaladesh amúgy nagyon jól draftolható, a 10 színpárosból 1-2 van, amire azt mondják, hogy "kerülendő", a standard pedig élvezetesen változatos most.
  • DasIsFuck
    Egyébként szerinted mi számít "normális" játéknak?
    Ezt játékos típusa válogatja szerintem.
    Azért mert éppenséggel olyan metajáték van ami nem jön be annyira még nem kell kiakadni a játékra, főleg nem itt duelsbe, ahol mindentől függetlenül azért mindenféle deckel el lehet szórakozgatni, ha meg a rangok érdekelnek akkor igenis tudni kell alkalmazkodni minden szezonban.

Nekem sem tetszik a Kaladesh artifact irányzata, leginkább azért mert bődületesen unalmas és rosszul tervezett szerintem(járgányokon látszik ez a leginkább, mert azok amiket erőszintileg túltoltak minden deckbe bekerülnek a synergia és flexibilitás miatt, a többi meg alapvetően nem ér meg egy helyet a deckekbe.)
    Az energia részen is sajnos leginkább csak az aggró alapú dolgok kerültek be, de ennek megint az az oka, hogy az érdekesebb lapok itt is ritkák és mítikusok azokból meg eleve nagyon kevés kerül be és még úgy is max 1-2 lehet a deckbe, tehát nem elég semmire igazán.
    Itt is sajnos az a baj, hogy telepakolják a játékot a gyengébbnél gyengébb és használhatatlanabb lapokkal míg ezek azoktól a lapoktól amit valamilyen szinten meg lehetne valamire használni meg nem kerül be miattuk.

Én nagyon szívesen megkérdezném tőlük, hogy pl a csak drafton jónak számító vagy a még ott is csak filter szinten lévő lapokat mi a jó büdös fenének raknak be egy alapvetően constructed formátumba úgy, hogy semmilyen draft mód nincs a játékba.
  • DasIsFuck
    Ezt egyébként egy ilyen folyamatosan változó közegnél el kell fogadni, hogy lesznek időnként deck típusok amik jobban fognak dominálni.
    Lehet nem szeretni az aggrót, de mint leírtad a control paklik is tudnak hasonlóan idegesítőek lenni.
    Egy kék alapú control counterel, de mondjuk egy fekete-fehér control sem szól másról, mint lényleszedés és azonnali választ megkövetelő threatek kipakolásáról.
  • Dzsini
    Ők tervezik a metát, a játékosok meg játszanak. A lentebb leírt klasszikus régi control most standardban is visszajött, nagyon rég volt rá példa - most van, és nem 20 évvel ezelőtt vagyunk.
    Ha nagyon eldurvul a helyzet, akkor januárban az Aether Revolttal együtt kicserélnek pár lapot, ahogy megtették már régebben is. Addig kibírod féllábon is :)
  • Shep
    Ki mondta, hogy nem lehet? Nem értem miről beszélsz amúgy de mindegy is. A lényegen nem változtat, túl sok lett az aggro, ennyi.
  • Dzsini
    Ha ők úgy gondolták, hogy itt lehet ilyen control paklit összerakni, akkor lehet.
  • Shep
    Ok, de ez a Duels és nem 20 évvel ezelőtt vagyunk.
  • Dzsini
    Az "igazi" ősi control paklik 1 (egy) lénnyel játszottak (általában valami nagy kék repülő lénnyel), és azon kívül csak counter, bounce és ilyesmik. Amit leírtál az egy klasszikus tisztavérű control pakli.

Sőt, voltak konkrét lény nélküliek is, amik a graveyard visszapörgetésével szépen lassan kivéreztették az ellenfelet.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.01. 15:36:09
  • Shep
    Az egy bunkóság volt nem control.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.11.01. 15:32:57
  • Dzsini
    Ja kérem, ha semmi se jó, akkor semmi se jó :) Akkor a controllal volt bajod, most az aggroval.
  • Shep
    Ja, másfél hét alatt 1 deck, hú de jó :D
  • Dzsini
    "idejét sem tudom mikor játszottam control pakli ellen" - #1490 -ben.
  • Shep
    Rájöttem mi a baj, hát itt is totál aggro lett az egész, idejét sem tudom mikor játszottam control pakli ellen. Úgy tűnik ez a játék sem húzta sokáig, ide is beözönlöttek a gyorsan nyerjünk mentalitású egyének. HS-ben még megértem, mert ott van ranked, meg legend ami szinte egyenes út az aggro felé, de itt nincs semmi különösebb cél amit el lehetne érni, miért kell mégis ezt a szart nyomni a normális játék helyett? Adok még neki 1 hetet, ha nem lesznek normális meccsek érzékeny búcsút veszek a játéktól.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.11.01. 14:05:12
  • Shep
    Jó nagy fos lett ez a játék is, már nem lehet nyerni ha az ember nem ezt a tróger tárgyas szert játssza. Na lehet ez a játék is megy a süllyesztőbe a HS-el együtt és végérvényesen befejezek minden kártyás baromságot.
  • DasIsFuck
    Hát elég erős alap lapokat fogsz emiatt kihagyni:D
    De az energy,vehicle,artifact téma még az Aether Revoltban is meg fog maradni.
    Tteljesen más irányt majd az Amonkhet lesz ami talán-talán egy multicolor set lesz majd.
  • Shep
    Na most már mindenki ezekkel a szar tárgyas paklikkal jön, és undorító mind. Nem elég, hogy aránylag olcsón raknak ki nagy lényeket még az áramoltatós szarral is sebeznek szintén aránylag olcsón. Ez egy tróger kieg, nem is veszek belőle pakkot. Van most 6600-am, de az előző kiegnek nem látom értelmét ebből meg nem vagyok hajlandó venni, úgyhogy ez a kettő szerintem kimarad gyűjtök a következőre.
  • DasIsFuck
    A napokban összeraktam végre valahára egy RB vámpír decket, igaz elég sok kulcs lapból hiányban vagyok még hozzá, de brutális effektivitással működik:D
    Főleg itt az alsó szinteken, ahol nagyon sok összeszedetlen deckel találkozik az ember.
    Most ahogy játszottam az összes meccsem nyertem, egyedül egy csatát adtam fel muligannél.

Azon gondolkodtam, hogy lehetne egy olyan event az érdekesség kedvéért, ahol a rendes magic szabályai szerint minden lapból 4-et lehetne betenni a pakliba.
  • DasIsFuck
    Most látom nem is írtam jól.
    Én elsősorban az ellenfelem kezét támadtam, ott is elsősorban exile alapú discardal, hogy az eldrazzi processzorokkal működjön a dolog,megtámogatva flicker spellekkel.
  • Shep
    Nekem is eszembe jutott anno, de értelmét nem igazán láttam a trollkodáson kívül.
  • DasIsFuck
    Ilyen tipusú deckel én is próbálkoztam:D
  • Shep
    Mekkora egy tróger, paraszt deck ellen játszottam. Semmi nem volt benne csak counter spell meg laphúzás + 2 db 5/5-ös lapletiltós repülő lény, 2 lapja volt még a pakliban de sajnos az utolsó 5/5-öt már nem tudtam kicselezni, így azzal megölt, de ilyen deckkel játszani, hát nagyon időmilliomosnak és elborultnak kell hozzá lenni, mert igazi win condition nem volt a pakliban. Vélhetően inkább arra épít, hogy az ellen beleun az állandó counterelésbe és feladja.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.10.22. 14:33:14