• Irasidus
    #31
    "Ha lehetséges, akkor az elmúlt 40+ évben malmoztak? Hol van a techdemó, ami bizonyítja, hogy tetszőleges ideig fentarthat pozitív energamélegű fúziós erőmű van? Sehol..."

    Nem malmoztak, hanem óriási ismeretekre tettek szert a plazmafizika, és a fúzió terén. A fúziós kutatások, három nagy korszakra osztható. Az első 1950-es évektől az 1970 évekig tartó időszak, a plazma egyben tartásáról szólt. Ezt a tokamakokal sikerült elérni. Az 1970-es évektől plazma különböző előállítására, fűtésére, mérésére, valamint fizikájának megértésére vonatkoztak. Ezt is sikerül megérteni és így most a harmadik időszak írjuk, ami már valóban a plazma energiatermelésére vonatkozó kísérletek időszaka.

    " Hol van a techdemó, ami bizonyítja, hogy tetszőleges ideig fentarthat pozitív energamélegű fúziós erőmű van? Sehol..."

    Itt, bár nem tetszőleges ideig, de elég sokáig fenntartja önmagát! Tudod ha itt működik, vagyis természeti törvények nem tiltják, akkor ez már csak mérnöki kérdés. Hát tessék:


    "A fúziós erőmű kutatásra elbasztot pénből n+1 kísérleti újgenerációs fissziós erőművet lehetett volna próbaüzemben kipróbálni, amikor TUDJUK, hogy működik, mert kisebb léptékben már csináltak ilyet, csak politikai okokból állítoták le."

    A fúziós kutatások, illetve plazmafizika alapkutatások, vagy felfedező kutatások. Így ha valamiért soha életbe nem valósulna meg a fúziós erőmű, akkor is jobban megértettük a világot.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.07.21. 14:37:37