Skylake#22
Tulajdonképpen amit az ms csinál, az szerintem szükségszerű. Nem tehetnek mást, mint egyneműsíteni próbálnak. Látják maguk előtt a harapottalmát, azok (nagyrészben) elégedett felhasználói bázisát, meg magukat, amelyek lassan megszűnő korábbi monopolpozíción hízlalták magukat zsírosra, és innovációs értelemben emiatt tompára és érzéketlenre. De én azt gondolom, hogy nem fog nekik összejönni a nagy Windows Defragmentálás.
A legszélesebb vállalati és közszféra nem fog frissíteni. Ők a legnagyobb vásárlók. Mégpedig azért, mert csomó specifikus szoftvert használnak, nincs kedvük a dolgozóik tömegét betaníttatni az új rendszerre, nem kívánnak támogatott és bevált, döntően W7 rendszerieket átállítani egy ingatag és új rendszerre, ahogy az első SP1-ig ez ms-éknél eddig szokott volt.. Eszközparkjuk nagyrésze nem biztos hogy támogatott lesz 10 alatt, és nem fogják kidobni a működő hardvereket (tipikusan nyomtatók), amelyek 7 alatt gond nélkül működnek. gondoljunk bele, hogy sok cég csak 2014 elején állt át 7-re, és tökre biztosak lehetünk abban, hogy addig fogják azt használni, amíg az EOL el nem érkezik. Az meg még jó pár év.
Úgyhogy velük a tömeg jelentős része kiesik. Egy nagy probléma van: a 7 "túl jól" sikerült, másrészt a szintél "túl jól sikerült" XP kivezetése környékén elérhetővé vált, úgy hogy kevés gyermekbetegségét addigra már kiküszöbölték. Ezért ilyen sikeres, és ezért fog maradni a 10-hez képest hegemón pozícióban a jövőben is.
(Hint: nem vagyok sem ms fan, sem openszósz pingvinpólós kocka sem)