• UUUU
    #151
    Az a CO2,CO kibocsatas konkrétan ~73-75%,~18-20% metán,nitrogéndioxid ~6%, fluorozott üvegházhatásúgázok ~1,5%, és egyéb gázok a maradék. Az energiafelhasználás és a közlekedés teszi ki az üvegházhatású gázok több mint 80%-t az EU-ban, a mezőgazdaság 10%,ipar 6% hulladék stb a maradék.

    VolJin kreténségére. Nem, nem adok igazat se neked, se a tettestársadnak. Azért mert megjegyzi valaki, hogy ne hagyjanak ki más gázokat sem, az nem jelenti azt, hogy a CO2 kibocsátás jelentéktelen lenne. Ellenben vannak, mint irtam olyan gázok, teszem azt, mint a fluorozott üvegházhatású gázok, amelyeknek mit irtam sokkal lassabb a lebomlasi ideje, nem 50-100 év mint a CO2, hanem sok-sok tizezer év és 22000szer jobban megkötik a hőt, ráadásul az ózonrétegre gyakorolt hatása a legpusztíttóbb az összes közül.
    De a széndioxid , szén monoxid se nagyon kíméli az ózonpajzsunkat, hiszen ha tisztában lennél csak az alapvető általános iskolai kémiával is, de nem vagy még azzal sem,ezt már sokszor bizonyítottad, akkor tudnád, hogy milyen könnyedén választja le a gyenge hármas oxigénkötésről, a szénatom az oxigén atomokat.
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.07.24. 16:54:32