1644257819.png

• ratgab
    Ugye 2 kiegészítő fog jönni, vagy új játék vagy nevezhetjük bárminek. Lényeg az, hogy a 3 játék fogja kitenni az egész warhammer világot. ERgó az egyik kiegészítőben be kell hozniuk a Highelfeket, Darkelveket és a Slaan-t (gyíkemberek). Ők ugye az újvilágban élnek (High Elfek meg Utlhuanon az óceán közepén), tehát hogy összeköthessék a világokat be kell vezetniük a hajózást.

Tomb Kings az Old Worldtől délre találhatóak, míg a Chaos törpék, Ogre Kingdoms keletre (én mondjuk azt tartanám logikusnak ha bekerülnénk még az első játékba, de nem hiszem, hogy meg fog történni).

Elméletileg 2 team dolgozik a játékokon jelenleg. Az egyik készíti nekünk a dlc-ket, a másik meg már a tavaly májusi megjelenés után neki is ugrott az első kiegészítőnek. Én nagyon reménykedem benne, hogy jövőre megkapjuk az első kiegészítőt. Ha a 4-5 éves terveket gondoljuk át (eddig akar tartalommal ellátni minket a CA Warhammer témában), akkor jövőre, vagy legkésőbb 2018-ban kell hogy jöjjön az első kiegészítő. Ha 2018-ban jön akkor azt 1 évig még támogatják, tehát 2020-ban jönne az utolsó rész, majd ott is támogatják még a játékot akkor 2021-re fejeznék be a WArhammer témát.

Habár amilyen ütemben jönnek ki az új népek (és ha kivesszük a kiegészítőnként bekerülő 4-4 népet, akkor nem sok mindenkit tudnak betenni a játékba) nem hinném, hogy a 3. kiegészítő után marad olyan nép, amit be tudnak a játékba illeszteni. Onnantól kezdve meg max apróságoakt tudnak már a játékhoz adni. Néhány kimaradt szörny meg ilyesmi. Teljes lesz a Warhammer világ onnantól kezdve csak a finomhangolás marad. Ergó én azt remélem és azt érzem, hogy 2017-ben jön az első kiegészítő. Ha logikusan végiggondoljuk a motor adott (ha egyben akarják kezelni a 3 játékot vagy az alapjátékot és kieget akkor ehhez nem nagyon nyúlhatnak), az alapvető játékbeli mechanizmusok adottak (ezeken max finomhangolni lehet, meg egyébként is népenként eltérnek kicsit), a mozgásanimációk adottak sok egységhez (pl. a wood elfek megjelenésével gyakorlatilag a High elfek és a Dark elfek mozgás nagyrészt kész is...árnyalatnyi eltérések vannak a 3 nép között ugyanis valaha egy nemzet voltak). A harcrendszer szintén adott, ahhoz nem igazán fognak már hozzányúlni, csak finomhangolás lesz.

HA ezt így végigzongorázzuk akkor milyen teendők vannak a kiegészítőkre? El kell készíteni a modelleket, ki kell találni és be kell építeni az új népek egyedi tulajdonságait, kampány működését, beépíteni az új varázslatokat, megalkotni az új térképeket (na ez az ami marhára nem lehet túl bonyolult meló, mivel nagyon gazdag a warhammer lore). Amivel sok idő elmehet az a hajózás megalkotása a nulláról (a térképen most is lehet mozogni velük, de valós csatákká alakításuk esetén ugye az összes hajót ki kell dolgozni,de a rome-ból már van tapasztalatuk ezen a téren). Szumma szummárum az alapok teljesen és tökéletesen adottak csak fel kell tölteni tartalommal. Ergó a 2017-es dlc megjelenés erősen reális lehet. Azt meg nem gondolnám, hogy ahogy megkapjuk az utolsó dlc-t az old world kiadáshoz (szerintem egyébként a Bretonnokkal le is zárul a dlc kiadás az alapjátékhoz) utána majd 1 évig Warhammer nélkül maradunk. Szerintem a DLC készítést pont úgy időzítették, hogy mire lecseng az alapjták tartalmi bővítése röviddel azután jön is a kiegészítő. Aztán megint lehet 1 évig ahhoz dlc-ket csinálgatni, addig meg lehet dolgozni az utolsó kiegészítőni. Az utolsó kiegészítő kijövetele után még mindig lehet ráncfelvarrni és dlc-zni 1 évig és ha ezt így összerakjuk kiszámoljuk az azt jelenti, hogy 2020-ra lezajlana a Warhammer projekt (mivel 4-5 évre tervezték ezt totálisan reális elgondolás lehet szerintem...illik a tervekbe).

Ergó szerintem 2017 májustól 2018 elejéig valamikor jönni fog az első kiegészítő. Én ha CA lennék és lenne elég kapacitásom rá egyébként az alapjáték kijöveteléhez 1 évre időzíteném.