1997
1644257819.png

• ricsei50
    Youtubera raktak fel egy videót ami élőbe ment és a wood elf dlcről beszéltek, abban említett vmi ilyesmit mosolyogva a csávó. Gondolom nem nagyon akart spoilerezni. Vmi archive videóként van felrakva
  • KingPunisher
    ezt hol láttad ?
  • ricsei50
    Ha jól értelmeztem a dolgokat, akkor a vámpírokhoz jön freelc-ként egy új hero típus, ami a lore of shadow-t fogja használni.
  • ratgab
  • Terawatt
    Argwylon is játszható frakcióként lesz megnyitva, szóval lehet coopozni wood elfekkel.

Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.11.25. 18:15:11
  • ratgab
    Kislev minor faction kategória (ha kapunk még játszható frakciót az öreg világhoz akkor ők lesznek azok) és igen őket nagyon jó lenne ha beillesztenék, (nagyon sok egyedi egységük van és brutál nehéz helyen helyezkednek el) mint játszható frakciót. Én még speciel örülénk neki ha Tílea, Estália és a Határhercegség is játszhatóvá válna. Mind a háromnak lehetne egyedi egységeket adni, mert hogy van nekik kivéve a Határhercegséget, de nekik meg lehetne jó sok zsoldos egységet adni. Érdekes kis kampány lenne az övék a vegyes sereggel és gyakorlatilag mindenféle rosszakaró frakció kellős közepén.
  • KingPunisher
    Bizony Wood Elfet én is megvettem :P Beastman nincs meg egyedül de valahogy azok annyira nem fogtak meg, ezért majd leárazás keretében... Ezek a Wood elfek viszont igencsak kellettek oda a map közepére, kíváncsi leszek .. két hét és kiderül.

Felsoroltátok a lehetséges népeket viszont szerintem még ott van a pakliba Kislev az "arab népek" és számtalan kis frakció például az északi népeket is simán játszhatóvá lehetne tenni, a vikingeket mindenki szereti :P
    Persze nem tudom lore szerint ők mennyire különböznek, de a TW játékba iszonyat szépen bele lehetne illeszteni, pl egy északi chaos inváziót előkészítő Varg hadjárat, nekem nagyon bejönne.
  • ratgab
    Nekem is hasonló a tervem egyébként. A Wood elfek annyira egyedik, hogy kellenek és kész
  • Prof William
    Én a Wood Welfeket előrendelem, most amíg még kedvezmény van, rá valamint karácsony felé -amennyiben lesz egy jó kis karácsonyi leárazás- megfogom venni a Beastmeneket.
  • ratgab
    Igazából tudom mit mondok neked? Bánná a fene! Jöhetne egyszerre 7 nép is csak jöjjenek! :-) Marha jó lesz ez a játék, ha minden nép benne lesz, mondjuk már így is kiváló!
  • Terawatt
    Upsz, tényleg. Most is 4 +(1) néppel kezdtünk. Nem mondtam, hogy egyszerre jönnének :)
  • ratgab
    4 nép kerül minden kiegészítőbe, amiből az egyikben biztos, hogy High Elf, Lizardmen, Dark Elf lesz...A másikban Ogre Kingdoms, Tomb Kings, Chaos Dwarfs (amúgy lizardment-t kétszer írtad :-D).

Tehát nem fog egyszerre bekerülni 7 nép. Szerintem az egyik kiegészítő az új világról fog szólni, a másik meg az öreg világ keleti és déli vidékéről.
  • Terawatt
    Lizardmen, Ogre Kingdoms,Dark elf, High elf, Chaos dwarf, lizardmen, Skaven, Tomb kings, . Mi van még? :) Már a népek fele bent van~ szóval szerintem a második gameben nagyjából befejezném a bepakolásukat a harmadikban pedig csiszolnám a gamet. Sajna nem látunk bele, hogy mennyire tudnak haladni.
  • ratgab
    Attól tartok, hogy a hajózás normális kidolgozásához nem lesz elég az idő...Meg egyébként is milyen nagy dobás maradna a 2. kiegészítőre ha most ellövik a puskapor nagy részét?
  • Terawatt
    Szerintem nem ártana valami igazán "új" ficsőr bemutatni első kiegben. Hajózás megtenné szerintem... :)
  • ratgab
    Amúgy a megjelenések terén remélem igazad lesz...Nagyon kíváncsi vagyok mit raknak az első kiegészítőbe..Lehet a hajós mókát és az új világot a végére hagyják és előtte teljesen kidolgozzák az old world világát (lehet előbb jönnek a Tomb King-ek, mint a High Elfek?)
  • Terawatt
    Bökős goblinokat stackeltem squigekkel. Zseniális kis lények :)

Erősen gondolkoztam azon, hogy megvegyem-e a beastmaneket, de nem tudom....Szerintem majd az elfeket. Már nagyon kíváncsi vagyok rá, mert szeretem a rangedre építős hadviselést. Imádtam emiatt a törp kampányt.
  • ratgab
    Skarsnikkal még nem mentem, viszont a Belegar kampánynál megizzadtam keményen. Most már szerintem a Wood Elfeket kivárom...Annyival izgalmasabb lesz így majd Skarsnikkal is menni.
  • KingPunisher
    Bizony nincs értelme elhúzni túlzottan, meg elég szépen kaszálnak ezzel a modellel, kétlem lenne 1-2 hónapnál hosszabb "üresjárat"..

Terawatt : bizony kitoltam én is Skarsnikkal de szerintem sem találták jol el a balancot, lényegébe sima goblinok félistenek lesznek a hőssel, gyakorlatilag semmi mást nem éri meg venni mint sima goblint, ami mellesleg filléres egység is.
    Multiba meg így ebben a formában életképtelenek..
    Uj törp kampány viszont elég kemény, ott azért igencsak lehet szívni, most abba kezdtem bele..
    Utoljára szerkesztette: KingPunisher, 2016.11.25. 09:20:58
  • Prof William
    Én is úgy gondolom hogy nem húzzák el 2020-ig.

Szerintem évente jön majd egy nagy kiegészítő. Nagyobb időintervallumnál számítani kellene arra hogy sokan megunják/elfelejtik a játékot.
  • Terawatt
    Rush for K8P! Bár csak normálon próbáltam, de ott meg tudtam csinálni hogy másfél stackkel felrohantam. Összeségében tetszik, de annyi passzív bónuszt kapnak kampány hős miatt, amiket kiraksz, hogy multiban gobo only csata esélytelennek tűnik azok hiányában
  • KingPunisher
    Kétlem hogy elhúznák 2020-ig ezt a játékot, semmi értelme se anyagilag se más téren. Eredetileg is 3 évet mondtak, de szerintem még az is sok. 17 elején jön a kieg talán 4 néppel (skaveneket előrendelői bónusznak gondolom ;) ) szépen folytatódnak a DLC-k majd 2018 elején le is zárják a Chaossal amit ugye istenek szerint felbontanak szintén 4 részre, ehhez még talán lesz pár DLC de olyan 2018 közepére végére szerintem kipörgetik a játékot és az abban rejlő lehetőségeket.
    Ha megnézitek minden évben jött ki TW játék valamilyen formában, szerintem március április körül jönnek az "újvilág" népei.
    De remélem azért játszotok is :) mert mindenki csak azzal van elfoglalva mi jön :) pedig lássuk be most is brutálisan sok és komplex dolog van a játékban, uj kampányok Skarsnikkal hogy tetszettek ?
  • ricsei50
    Elég sokszínű a seregük. Már most várom a Tomb Kings-t is, pedig még az elfek sem jöttek ki. :D Am sztem a Wood elf és Bretonnia dlc-k között még lesz egy, lehet hogy januárban, mert a kettő között még van egy adag free lc. Elvileg az is vmi új faj lehet (abból gondolom, hogy ott is new hero és lore of magic van). Mit gondoltok?
  • davidbog
    Ushabti a neve. Tulajdonképpen életre keltett szobrok, amik eredetileg sírokat, piramisokat, templomokat őriztek. Véleményem szerint a Trollok, Minotauruszok, Chaos Spawnok súlycsoportja lehet.

Azon kívül amit leírtál náluk vannak még érdekes és nagyon erősnek tűnő teremtmények. Necrolith Colossus más néven Bone Giant. Hierotitan és a Necrosphinx amik hatalmas méretű kő szobrok. A Warsphinx, ami kisebb mint a Necrosphinx és egy gondola van a hátán amiben csonti harcosok vannak.
    Illetve jópár neves hősük is van, akik bekerülhetnek majd legendary lordként. (Az End Timesban Settra volt az aki egy négy napos párbajban legyőzte és megölte Kholek Suneatert.)
  • Terawatt
    Keress képeket "tomb kings warhammer figure" címszóval. ^^

• Prof William
    Köszönöm a leírást. :)

Akkor most várunk. :)
  • ricsei50
    Ennek a lények mi a neve? Nagyon kemények lesznek ezek a tomb kingek, ha ilyen lényeik lesznek. Ez ilyen egyiptomi vmi. Olvastam hogy sphinx is van náluk, meg ilyen egyiptomi élőholt egységeik, skorpióik, scarabeusaik vannak. Rendesen szépek ezekben az aranyozott ruhákban.
  • ratgab
    Ugye 2 kiegészítő fog jönni, vagy új játék vagy nevezhetjük bárminek. Lényeg az, hogy a 3 játék fogja kitenni az egész warhammer világot. ERgó az egyik kiegészítőben be kell hozniuk a Highelfeket, Darkelveket és a Slaan-t (gyíkemberek). Ők ugye az újvilágban élnek (High Elfek meg Utlhuanon az óceán közepén), tehát hogy összeköthessék a világokat be kell vezetniük a hajózást.

Tomb Kings az Old Worldtől délre találhatóak, míg a Chaos törpék, Ogre Kingdoms keletre (én mondjuk azt tartanám logikusnak ha bekerülnénk még az első játékba, de nem hiszem, hogy meg fog történni).

Elméletileg 2 team dolgozik a játékokon jelenleg. Az egyik készíti nekünk a dlc-ket, a másik meg már a tavaly májusi megjelenés után neki is ugrott az első kiegészítőnek. Én nagyon reménykedem benne, hogy jövőre megkapjuk az első kiegészítőt. Ha a 4-5 éves terveket gondoljuk át (eddig akar tartalommal ellátni minket a CA Warhammer témában), akkor jövőre, vagy legkésőbb 2018-ban kell hogy jöjjön az első kiegészítő. Ha 2018-ban jön akkor azt 1 évig még támogatják, tehát 2020-ban jönne az utolsó rész, majd ott is támogatják még a játékot akkor 2021-re fejeznék be a WArhammer témát.

Habár amilyen ütemben jönnek ki az új népek (és ha kivesszük a kiegészítőnként bekerülő 4-4 népet, akkor nem sok mindenkit tudnak betenni a játékba) nem hinném, hogy a 3. kiegészítő után marad olyan nép, amit be tudnak a játékba illeszteni. Onnantól kezdve meg max apróságoakt tudnak már a játékhoz adni. Néhány kimaradt szörny meg ilyesmi. Teljes lesz a Warhammer világ onnantól kezdve csak a finomhangolás marad. Ergó én azt remélem és azt érzem, hogy 2017-ben jön az első kiegészítő. Ha logikusan végiggondoljuk a motor adott (ha egyben akarják kezelni a 3 játékot vagy az alapjátékot és kieget akkor ehhez nem nagyon nyúlhatnak), az alapvető játékbeli mechanizmusok adottak (ezeken max finomhangolni lehet, meg egyébként is népenként eltérnek kicsit), a mozgásanimációk adottak sok egységhez (pl. a wood elfek megjelenésével gyakorlatilag a High elfek és a Dark elfek mozgás nagyrészt kész is...árnyalatnyi eltérések vannak a 3 nép között ugyanis valaha egy nemzet voltak). A harcrendszer szintén adott, ahhoz nem igazán fognak már hozzányúlni, csak finomhangolás lesz.

HA ezt így végigzongorázzuk akkor milyen teendők vannak a kiegészítőkre? El kell készíteni a modelleket, ki kell találni és be kell építeni az új népek egyedi tulajdonságait, kampány működését, beépíteni az új varázslatokat, megalkotni az új térképeket (na ez az ami marhára nem lehet túl bonyolult meló, mivel nagyon gazdag a warhammer lore). Amivel sok idő elmehet az a hajózás megalkotása a nulláról (a térképen most is lehet mozogni velük, de valós csatákká alakításuk esetén ugye az összes hajót ki kell dolgozni,de a rome-ból már van tapasztalatuk ezen a téren). Szumma szummárum az alapok teljesen és tökéletesen adottak csak fel kell tölteni tartalommal. Ergó a 2017-es dlc megjelenés erősen reális lehet. Azt meg nem gondolnám, hogy ahogy megkapjuk az utolsó dlc-t az old world kiadáshoz (szerintem egyébként a Bretonnokkal le is zárul a dlc kiadás az alapjátékhoz) utána majd 1 évig Warhammer nélkül maradunk. Szerintem a DLC készítést pont úgy időzítették, hogy mire lecseng az alapjták tartalmi bővítése röviddel azután jön is a kiegészítő. Aztán megint lehet 1 évig ahhoz dlc-ket csinálgatni, addig meg lehet dolgozni az utolsó kiegészítőni. Az utolsó kiegészítő kijövetele után még mindig lehet ráncfelvarrni és dlc-zni 1 évig és ha ezt így összerakjuk kiszámoljuk az azt jelenti, hogy 2020-ra lezajlana a Warhammer projekt (mivel 4-5 évre tervezték ezt totálisan reális elgondolás lehet szerintem...illik a tervekbe).

Ergó szerintem 2017 májustól 2018 elejéig valamikor jönni fog az első kiegészítő. Én ha CA lennék és lenne elég kapacitásom rá egyébként az alapjáték kijöveteléhez 1 évre időzíteném.
  • Prof William
    A következő nagy kiegészítő vajon mikor jön majd? És vajon mi lesz benne? Szerintem jönnek a High Elfek + Talán Darkok is... És így talán a hajózás is.

A harmadikkkal meg valószínűleg a gyíkemberek és az egész új kontinens jönnek majd.
  • ratgab
    CA nyilatkozata alapján a Wood Elf az utolsó nagy dlc....Tehát az első kiegészítő vagy annak dlc-je lesz a Tomb Kings valószínűleg.
  • Terawatt
    Na és ha már jönnek az elfek, Tomb kings mikor jön? :D
  • ricsei50
    Meg kellene kapni. Sztem magát a dlc-t frissítik ezzel a free lc- vel, mint nemrég a chaost amikor kaptak 3 új egységet. Nagy kicseszés lenne, ha nem így lenne, szval tuti hogy magát a dlc-t frissítik, így ha megveszed automatikusan benne lesznek.
  • Terawatt
    Free DLC-ket nem is fogod tudni a bugyuta steames rendszer miatt, azt csak akkor szedi le ha a TE könyvtáradba van a game :///

@ratgab: tuti.
    Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.11.24. 09:28:32
  • ratgab
    És vajon visszamenőleg is megkapják az új LL-t és egységeket azok akik megjelenés után veszik a Beastmen dlc-t?
    Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.11.24. 08:32:34
  • Prof William
    Közben frissített egyet és vissza jöttek a DLC-k. Mármint a fizetősek. A Free-ket valamiért még mindig nem jelöli. Így annyira már nem nagy baj mert a fizetős dlc-k az igazán jók. :)
  • ricsei50
    Na free lc-ként jön a beastmenekhez Morghur mint l.lord és új egységet is kapnak, a hárpiákat. Azok kapják meg ezt a tartalmat, akik rendelkeznek a beastmen dlc-vel. Elvileg ezzel jönnie kellene még egy free heronak, és lore of magicnek, ha a free lc listából indulunk ki.
  • Terawatt
    Érdekes :/ akkor passzolom
  • Prof William
    Próbáltam, de ebben az esetben csak simán elindítja Launchert. + Ki van írva DLC-hez hogy "A futtatáshoz kell a alapjáték."
  • Terawatt
    Én is family share-t használok, viszont a free dlc-ken kívül mindent tudok használni. Azt próbáltad, hogy belépsz az övével, leszeded a dlcket, majd átlépsz? Én asszem így csináltam.
  • Prof William
    Egy érdekes kérdés...

Anno még közösen vettük a játékot a testvéremmel és megosztottuk egymással a Steam-on keresztül. Testvérem accountján van a játék. Viszont azt vettem észre hogy azok a DLC-k amiket utólag vettünk meg nem szerepelnek az én játékomban csak a testvéremében. Nálam azt írja hogy neme elérhető és menjek megvenni.

Mitől lehet ez? Persze ez kiküszöbölhető ha egy Accounton játszunk, de külön acc-al persze sokkal könnyebb lenne...