-
ratgab #730 Hogy ez milyen kemény menet volt gyerekek. Most harcoltam ki a short victory-t Belegarral...Az első 80 kört leírtam az tömény szopás volt....Na aztán olyan 100-120 kör környékén sikerült lenyomnom Skarsnikot és stabiliztáltam magam....Hülye törpe szövetségesem összeakaszkodott a Határhercegséggel és folyton azon rinyált, hogy csatlakozzak már hozzá ugyan....Aztán megoldódott a helyzet, mert konföderációba léptem vele innentől csönd volt.
Többi megy spoilerbe mert hosszú lett.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Keleten a szokásos törp vs ork harc dúlt, de elég kiegyenlítetten tolták a srácok. Na de igazából ahogy írta is a kolléga lentebb a Peak nélkül tömény szopás ez az egész (nem tudsz 1 seregnél többet, max 2-t összerakni...egyszerűen nincs rá pénz és nem tudsz jövedelmező területekre se menni, mert akkor védtelenül maradnak a városaid ami végsősoron buktához vezet). Nyugaton voltak még érdekességek: Estaliát a Bestiák bedarálták és északnyugaton mind 4 Bretonniai tartomány elég sokáig húzta (egyiket azért bedarálták szintén a Bestiák).
Északon ütközőállam? Nagy lópikulát. Még meg se jött Archaon világotrombolni a Birodalomnak alig volt 4-5 városa...Mint említettem Bretonia feldarabolva (4 frakciónak max 2-2 városa volt összesen...Mousillon elég szépen piszkálta őket valószínűleg és a Bestiák is nagyon sokáig dúlták a területeket). Szóval a Vargok és Skaeligek gyakorlatilag Mareinburgig és Altdorfig legyalulták Északot (2-3 város marad ami valahogy megúszta,de csak ideig óráig). A Birodalomtél délre, illetve nyugatra Averland még tartotta magát 4 várossal, illetve Stirland 1 szál várossal...Ettől nyugatabbra a vámpírok (mindkét klán életben volt és a kisebbik volt az erősebb...szépen együtt dolgoztak egyébként...Zhufbar totálisan kiírtva és legyalulva, a nyugati hegyekben orkok). Szóval a törpék se voltak valami fényes szituációban.
Olyan 100 kör után indultam meg a Peak felé egyetlen sereggel (egy másik védte a határokat és verte le a felkeléseket, ugyanis begyűjtöttem egy raklapnyi grudge-ot (skarsnik ellen sokat, aztán még volt egy goblin klán ami nagyon sok kellemetlenséget okozott...ám Skarsnikkal a gép egy kis gyenyó...direkt arra megy rá, hogy kigyűljön neki a Waaagh).
A Peakért folytatott csata nagyon ádáz volt, gyakorlatilag a játék eleje óta meglévő bandával foglaltam el a karakot. Belegar és a 4 szellem ekkor már 18-asok voltak...Olyan buffáradat terjedt szét a katonáim, hogy a black orkokat dwarf warrior létükre vágták mintha fűszál volna...Elfoglaltam a Peaket utána már normalizálódott a dolog.....4-5 körig, mert utána jött a káosz....És mint írtam fentebb nem volt ütközőállam, ami védhetet volna, csak a távolság.
Közben Tílea gondolt egy nagyot és elkezdte felprédálni a Határhercegség területeit, amit a Határhercegség szövetségesei nem néztek jó szemmel (Bretonnia országai, az összes törpe klán, és a törpe frakció, valamint a Birodalom is csesztettet, hogy lépjek már hadba Tíleával, azonban nekem nem volt arra seregem és tudtam, hogy a mocsok a védtelen városaimat fogná támadni, ezért visszutasítottam a kéréseket (minden egyes áldott körben: ennek még jelentősége lesz későbbe egyébként).
Szépen csoportosítom át a csapatokat, közben nagy nehezen törp társammal (katonai szövetség keretein belül) lenyomjuk az orkokat, tehát lehet most már koncentrálni a káoszra. Akik eközben mindkét vámpírklánt lenyomták és elkezdték a maradék Birodalmi erőket is felszámolni (aminek az lett az eredménye, hogy a Birodalom csak és kizárólag Altdorfba szorult vissza...Everchosen annak rendje és módja szerint meg is indult ellenem....Persze Törpe haverom el volt foglalva Tíleával az le van szarva, hogy éppen hozzák káoszék a világvégét ő ki akarta végezni TÍleát (és körönként basztatott, hogy szálljak már be a buliba...ekkor már káoszék pár lépésre voltak a városaimtól...hát mondtam is a nemeket bőven).
Na nagy nehezen lenyomjuk káoszéket, vargok és skaeligek is elinalnak...Nézem a győzelmi kondíciókat: Csomó törpe karak (hosszú győzelmet megcsináltam már egyszer..északi karakok megszerzése nem piskóta mondom jó lesz ott nekem a rövid győzelem is, de kell hozzá egy csomó olyan terület amit törpe szövetségesemé...de nincs baj, mert a játék elfogadja a katonai szövetséges által felügyelt területeket is....Tök jó csak néhány lerombolt karakot kell újjáépítenem és meg is van az első Klán Angrund győzelmem...Ahogy én azt kigondoltam...eltelik 2-3 kör a nyugiidőszak óta hát nem felrúgja a szövetséget az a kis megbízhatatlan mocsok (de rájöttem ám, hogy mi volt a baj...Tílea....vagy 10x visszautasítottam a kérését, hogy szálljak harcba az oldalán.
kb 40-50 körömbe kerüllt, hogy újra magamhoz édesgessem a kis drága törp frakciót (konföderáció szóba se jöhetett, mivel 27 területet birtokolt eddigre). Ergó szépen ki is tapasztaltam, hogy nagyjából mennyi pont kell ahhoz, hogy elfogadják a diplomáciai kéréseket: Egy védelmi szövetséghez kell kb 100 pont....Egy katonaihoz 200 fölötti pontszám kell....250 vagy inkább afölött..Legalábbis nekem már csak ezután adta be a lehetőséget elfogadható szinten. Ha van közös ellenfél ezt könnyű összegyűjteni, de ha nincs akkor csak 1 mód van..Degeszre kell tömni a kiszemelt szövetséges zsebeit.
Tanulság: 1. Angrundként soha ne hagyd védtelenül a városaidat, csak ha a kiszemelt célpontodból jobban profitálsz, vagy tudod, hogy nem tudnak úgy betámadni, hogy ne lásd meg. A pénzkérdést nem nagyon tudom, hogy lehetne rendezni. Talán úgy tudsz 2 sereget fenntartani, ha folyamatosan raidelsz, de akkor az upkeep durván minuszban lesz. A másik megoldás a kereskedelem, ami jó, mert Izorban van sör, viszont csak a legdélebbi településről tudsz kereskedni a Határhercegséggel és Tíleával...Jó ötlet lehet a Badlands-en elfoglalni egy kikötővárost és akkor Bretoniával is lehet kereskedni. Ki kell használni a törpék diplomáciai képességeit is mindenképp.
2. Ne húzzuk sokáig a Peak elfoglalásával, mert dupla upkeepel nem nagyon tudsz majd semmit csinálni.
3. Az ingyen ügynökök a játék elején életmentőek...Tegyük be a seregbe, mert enélkül kb. esélytelen a kampány.
4. Soha ne utasítsunk vissza úgy diplomáciai kérést, hogy ne néznék mi lesz a következménye.
5. Skarsnikot ne hagyjuk sokat győzni, mert ha összeszed egy Waaagh-t kemény dió lesz kifüstölni. Lehet az is jó ötlet ha a kezdőterületén meglepjük miután a kezdőprovinciát elfoglaltuk még mielőtt lenyomná törpe ellenfelét.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.10.22. 00:04:30