1644257819.png

• ratgab
    Olvasgattam kicsit: Tomb Kings a Strygos Empire helyén van, illetve a Necrarch jelzésű első látásra vámpír frakció helyén. Warhammer 2 megjelenésekor szerintem mindkettő Vámpír frakció lesz.

Araby helyén jelenleg Bretonnok tanyáznak: Knights of the Flame és Thegans Crusaders néven.
    Egyébként Sudenburg egy birodalmom által uralt gyarmat, ami még érdekes lehet. Amit kiemelnék még Southlandsen a törpe két törpe karakot: Greybeards Prospectors, valamint Karak Zorn. Ami még fontos lehet az a Pirates of Sartosa, melyből akár különálló kisebb játszható nép is lehet (van saját lorebookjuk ha jól tudom). Ehhez hasonló lehet,de már Lustriában a Vampire Coast nevezetű hely ahol Luther Harkon az őrült vámpír uralkodik és a hadserege élőhalott tengerészekből és a kalózokból áll...Szintén lehet belőlük különálló nép.

Érdekes elem még Skeggi Lustriától északra, mely egy Norsca település és ott van még a Blue Vipers nevezetű valószínűleg vadork népcsoport.
    További érdekesség Ulthuanon két Dark Elf frakció is megtalálható, valamint felhívnám a figyelmet, hogy az északkeleti partról könnyedén érheti Ulthuant Norscai támadás.

Naggarothban semmi meglepetés: Beastmenek, északon Norsaiak, valamint számos Dark Elf frakció.

Összességében nagyon szépen el vannak osztva az ellenséges nemzetek. Mind a 4 nagyobb területen hatalmas harcok várhatók. Mindenki-mindenki ellen fog bőszen hadakozni.

Skavenek: A térképen látható összes rom Skaven települést jelképez ebben biztos vagyok. Van egy olyan sanda gyanúm továbá, hogy nem azért található rom azon a területen, hogy titkolják, hogy a Skavenek bekerülnek a játékba, hanem szerintem ezek a települések nem a felszínen találhatók majd, így a felszínen romnak tűnnek. Ami egyértelmű, hogy Lustriában lesz egy kezdőhelyük, illetve Southlandsen. Nálam lore-t jobban ismerők egyértelműen kijelentették, hogy ez csak a Clan Mors és Clan Pestilence-re utalhat. Clan Mors legismertebb tagja Queek Headtaker a badass bérgyilkos, míg Clan Pestilence vezetője valószínűleg Lord Skrolk lesz Lustriában.

Visszakanyarodva a térképre. Számomra a legizgalmasabb területnek Southlands tűnik: emberek, bretonnok, törpék, vámpírok, lizardmenek, és high elfek, valamint skavenek fognak összecsapni. Aztán ha jön Araby és a Tomb Kings akkor még mozgalmasabb lesz a vidék.

Ulthuan kicsit unalmasnak tűnik: Darkelfekkel sok bajuk lesz az elfeknek valószínűleg. Északról az Angholok, és a Skaeling gyakran látogat majd ulthuanba, míg délről a Sartosaiak is biztos fognak feléjük portyázni. Southlandshez képest elég uncsi.

Lustria szintén kicsit vérszegény: Highelfek, főleg Lizardmenek, Skavenek...Aztán északon van a Vampire Coast, Skeggi és a New World colonies, de nagyjából ennyi. A Blue Vipers vadork csapat......Mondjuk az a rengeteg rom Lustriában nem lehet mind Skaven rom...Túlzás volna.

Naggaroth szintén nem túl érdekfeszítő: Talán Skavenek, de sem Lizardmenek, Sem Highelfek nincsenek a közelben. Van néhány Beastmen, barbár törzsek északon....Mondjuk a Darkelfek egymásközt is el tudnak jócskán háborúzni, de akkor is. Kicsit vérszegénynek tűnik.