• Skylake
    #39
    Ez az ember kb. azt mondja, amit én is. Nincs is mit hozzátenni az itt összegyűjtöttekhez. Legfeljebb annyit, hogy arról senki se álmodjon, hogy láblógatásért alapjövedelmet fog kapni, mert a szakmájában robotok dolgoznak. Egy nagy sz*rt! Én, mint a tulajdonos puszira adjak pénzt a senkiházi munkanélkülieknek, akiket kirúgtam, mert emberek és nem robotok! L#sz*rt! Mire föl kapjanak ők jövedelmet a zsebükbe? Helyette inkább a rendőrségnek kell pénzt adni, hogy a sok munkanélkülit kordában tartsa! Rendőrségi robotok! Azok kellenek a nyomornegyedekbe! Hogy ezek ne ugráljanak! Mi az hogy alapjövedelmet kapjanak abból ,amit én megtermeltem! Semmit!

    (keleteurópai vállakozó 2030-ból)

    Nos, mivel jövedelmük az embereknek nem lesz, de elvárják, hogy fogyasztók legyenek, és ez a kettő üti egymást, ezért nem fog menni ez az egész.

    Az ipari forradalom korában sem volt az, hogy azért tett kiszolgáltatottá egy technológia, mert nem vagyok gép, ezért nem vagyok képes gépként teljesíteni. Igaz, hogy az erre irányuló fejlődés megindult, de felpörögni igazán most fog. Ezt pedig nem bírja el az emberi társadalmunk. A gépek termelés tekintetében potenciálisan a jövőben mindent átvehetnek tőlünk - így emberre nem is lesz szükség, azonban a gépeknek nem kellennek azok a javak, amiket megtermelünk velük. Ez egy csúnya paradoxon lesz.