• CairoJack
    #6
    Amit ezek az IT óriások művelnek az egyenes út lehet a világ legkeményebb diktatúrájához. Épp most fejlesztünk olyan technológiákat, amik elől később aztán nem lesz menekvés, ha rossz kezekbe kerül.
    Mert a rendszer mindig mindenhol mindent fog látni, hallani, és mindenkit felismer, aztán ha kell még egy kedves kis drónnal fel is robbantják...

    Szép jövőkép. Innentől kezdve csak a remény marad, hogy sosem fogják az emberek ELLEN használni ezeket a technológiákat, bár sajnos a világtörténelmet nézve jól látszik, hogy az emberi faj alaptulajdonsága, hogy mindenből fegyvert vagy elnyomó eszközt eszkábál.

    Ezek a fejlesztések az atombomba kifejlesztésével vetekednek, legalább annyira hatékony gyilkoló fegyverré válhatnak, az egyetlen különbség, hogy sokkal jobban skálázható a pusztítás mértéke, és helye.
    És ezekkel a technológiákkal is pont az lesz a baj, mint az atombombával. Ha egy valakinek lesz, mindenki másnak is kell, és ha már egy is van belőle, onnan már nincs visszaút...

    Jobb lenne ezeket a technológiákat nem kifejleszteni, de óriási pénz van bennük, ennyi erővel azt is mondhatnám, hogy jobb lenne, ha leállnánk az olajkitermeléssel. Mindig lesz vaklaki aki sokat fizet ezért azért a hatalomért, ami az ilyen technológiák által megszerezhető, így mindig lesz, aki kifejleszti.
    És a sok, ostoba ember még örül is neki, mert csak a dolog "játékos" oldalát látja, a felszín alatti mérhetetlen veszélyt nem.

    :(