VolJin#151
"A kommunizmust nem lehetetlen megvalósítani, csak az épp most nem menő."
Ezt írtad, ez pedig látens kommunizmusra utal.
Szerintem ott megy el a közöttünk folyó társalgásban a másik fonalának követése, hogy mást értünk komcsi alatt.
Tisztázzuk!
Szerintem az a kommunista, aki a termelőeszközöket köztulajdonba akarja vonni, mert szerinte az az igazságos, hogy a gyárak legyen mindenki tulajdonában, mert hogy néz az ki, hogy az valakié, a többi meg gürizhet neki, miközben zsebre vágja a profitot és villában él, meg jachtja van.
Tudom, hogy sokan azt képzelik, hogy az a kommunista, aki az MSZP-re szavaz vagy euroéper vagy buzi vagy mittomén, csak nem a fideszre vagy jobbikra szavaz, a belvárosban lakik, stb.
Csak éppen ezek az emberek olyannyira alultájékozottak, hogy fogalmuk sincs mit jelentenek a szavak, amik kijönnek a szájukon.
Tehát amikor azt mondtam, hogy komcsi vagy, én nem arra gondoltam, hogy az MSZP-re szavaztál, hanem arra, hogy kapitalizmus-ellenes vagy, aki a melósok kezében látná szívesen a gyárat, mert szerinted ők érdemlik meg, amiért ott dolgoznak. Vagy legyen az államé, mert akkor mindenkié.
Aki nem kommunista, az kapából rávágja, hogy a kommunizmus megvalósíthatatlan. És nem kezd bele kifogásokba, hogy az elvtársak rosszul tolták a biciklit, mert fenyegette őket a nyugat, és rá voltak kényszerítve, meg a Lenin bácsi másként csinálta volna, meg a Marx hogy írta le, stb.