• gforce9
    #135
    Nem látok bele semmit. A hasonlatod hibás volt. Erre hívtam fel a figyelmet.

    Az RT--nél nem a melós dönti el ki a vezető, és nem a melós dönti el, hogy mennyi legyen a vezető bére. A tulajdonosok döntik el. Ebből kifolyólag érdekellentét van a melós és a profitmaximalizálás között. Ez a helyzet teljesen egyoldalú. Leszámítva néhány területet ahol szakemberhiány miatt van némi tárgyalási alapja a melósnak is.

    "adják oda gyárat a munkásoknak" Ennek csak úgy van értelme, hogyha beletartozik mindenki, aki munkát végez, a takarítónőtől a vezetőkig.

    "Gyári munkások általában azért nem tulajdonosok, mert nincs rá pénzük!" De azért. A világon túlnyomórészt a gyári munkások annyi ellenjuttatást kapnak, amiből maguk és családjuk életét ellátják.

    A személyes véleményem az, hogy a jövőben egyre nagyobb probléma lesz a munkanélküliség, hiába próbálja a jelen világ mindenféle ökörséggel kompenzálni (kutya születésnapi zsúr szervezés, aurafotózás, meg mittudomén mit ki nem találnak). Előbb utóbb eljön az idő, hogy a kreatív munka kivételével mindent megoldanak gépekkel. És ha nem az a cél, hogy a kreatív dolgozókon kívül mindenki más dögöljön éhen, akkor a társadalom átszervezésére lesz szükség.