• halgatyó
    Érdekes hozzásólások, jó volt elolvasni, de szerintem ez a "vizsgáljuk meg, hogy az usákok voltak-e a Holdon" jelenség alapvetően NEM azon múlik, hogy voltak-e a Holdon, hanem itt egészen más irányból (IS) meg kell közelíteni a kérdést: ez pedig a napjainkban egyre jellemzőbb BIZALMI VÁLSÁG.
    Valamikor, sok ezer évvel ezelőtt az ember az akkori tudását elsősorban a saját tapasztalataiból szerezte, kisebbrészt a társai makogásából.
    Ahogy teltek az évezredek, ez az arány lassan-lassan változott, és az utóbbi párszáz évben ez a változás nagyon felgyorsult.
    Ma már az ismereteink óriási többsége nem a saját tapasztalatainkon alapul, hanem nagyobbrészt a sajtón, kisebbrészt más emberek közvetlen kinyilatkoztatásain. És ezek az információk, amiket kapunk, gyakran ellentmondásosak, illetve gyakran később óriási hazugságnak bizonyulnak.
    Nap mint nap átvernek, kihasználnak, kifosztanak nagyon sok (egyre több) embert.
    Egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy a ránk zúduló információk mekkora ellentmondásban vannak a hétköznapi tapasztalatainkkal és az azokből közvetlenül levonható következtetésekkel.

Amikor az első holdraszállás történt, én 3.-os gimnazista voltam. Készült az egészről egy színes film, a helyi egyetem (egyik megyeszékhelyen) nagytermében zsúfolódtunk össze, és szájtátva néztük, még kint az előcsarnokban is álltak emberek.
    AKKOR SENKI SE MONDTA, HOGY Ó HÁT EZ CSAK A HOLLIVÚÚÚD...
    Akkor Amerika volt a szabadság és az emberi jogogk netovábbja. Akkor még az emberi jogok a tisztességes emberek jogait jelentették (ami itt nálunk nem nagyon volt meg, bár lassan azért javulóban volt a helyzet), és akkor még nem a bűnözők, deviánsok, szemetek, söpredékek jogait értettük alatta. Akkor még szerettük az amerikaiakat, és vágytuk a szabadságot és életszínvonalat.
    Pár évtizede egy magyar regényíró (N.I.) írt egy könyvet amelyben megkérdőjelezte Gagarin űrutazását. Sokan rácuppantak, mivel a szovjetek titkolódzása és hazudozása legendás mértékű volt, teljesen elképzelhetőnek látszott, hogy hát igen, ebben lehet valami...

Azóta eltelt 20+ év, és a helyzet kb. az ellenkezőjére fordult. Akár tetszik, akár nem. Ez a rendszer, amely bődületes hazugságok és aljasságok tömegével törtet a világuralom felé, és mindet felforgat, elpusztít, 20-szor okádékabb, mint a 60-70-es évek szocializmusa (pedig az se volt piskóta)
    Egyre inkább repedezik a kéreg az amerikai hazugság-óceánon, és ez bizony érint egy sor nem egészen politikai témát is. Mint pl. ez a holdraszállás. Sajnálatos, de ezzel szembe kell nézni. Az inga egyszer erre lendül, másszor meg arra. Olyan történetek is áldozatául fognak esni a hazugság-óceán lebontásának, amelyek egyébként igazak, csak a rossz oldalról jöttek. Hogy a holdraszállás is ez utóbbiak közé tartozik? Meglehet.