banner
  • Prof William
    #664
    Na akkor...

    Quantumleap:

    Nincs vírus a levegőben. Csak az alakul át aki megfertőződik. Főleg harapással de kifröccsenő testnedvek is közel 100% ban fertőznek. Aki meghal az 1-2 órán belül már át is alakul, aki életben marad a harapás után az meg 1-2 nappal.

    Az elején még inkább zombi szerűen esetlenek, de van egy 3 hetes fejlődési periódusuk, ami közben egyre gyorsabbá és ügyesebbé válnak. Ez a 3-ik évadban már nagyon látszik. Strigoiknak hívják őket.

    Viszont igen ahogy DarthMushroom írta itt van egy központi vezérlő intelligencia a "Mester" aki valamiért nagyon szeretne vámpírzombi apokalipszist kirobbantani de pontos tervei még most sem ismertek. Ő amolyan "tökéletes" Strigoi. Vannak emberi (akik lepaktáltak vele ) és intelligens "Kiválasztott" Strigoi segítői is.

    Terjedés.

    Az első évadban még csak fű alatt terjedt (egyre több hiányzó ember, miért nem jön be senki a suliba stb...) de a második évadban már nyilvános Stigoi kór léte és a rendőrség fel is lép ellene + karanténba zárják New Yorkot.

    A 3-ik évad elején a vírus már átterjedt Amerika más nagyvárosaira is és a 3ik évad 6-ik részétől fogva már Amerikán kívül is egyre gyorsabban terjed.

    Mivel a sorozat főleg New York -ra koncentrál ezért a világ többi részéről csak TV + egyéb hírek meg a szereplők elmondásai alapján tudunk meg dolgokat.

    A totál apokalipszistől még messze vagyunk de jó úton haladunk felé.

    Szerintem nézz bele. Az első évad(főleg az első fele) nekem még kissé túl lassú volt amolyan bevezető jellegű, de aztán egyre jobban felgyorsulnak az események.