banner
  • Prof William
    #658
    Inkább apokalipszises jellegű. :)

    Ha szereted a "Lassú apokalipszist" akkor érdemes megnézni.

    Egy vírus van benne ami az embereket "vámpírrá" változtatja de ezek ilyen agyatlan zombiszerű vérszívó lények. A fertőzés terjedése hasonló. Akit "megharapnak" vagy megölnek szintén átváltozik.

    Az első évad 3/4 -e inkább még ilyen nyomozgatós rejtélyes természetfeletti cucc de aztán ahogy a Strigoik(így hívják őket) létszáma előbb lassan majd egyre gyorsabban nőni kezd úgy lesz egyre jobban apokaliptikus a sorozat.

    A második évadban már az egész világ tud a lények és vírus létezéséről és rendőrség próbálj megfékezni a járvány, most a 3-ik évadban meg már egyre jobban elszabadul a pokol. A rendőrség és a hadsereg már szabályos csatákat vív a strigoikkal és miközben az állam és a közrend egyre jobban szétesik.

    Ráadásul bemutatja tipikus "felpuhulásokat" pl a az állam többé nem tarja fenn a börtönöket mert "Egészséges emberek ne vakációzzanak miközben megy a harc." szóval a rabok mehetnek "büntetőszázadba" ha akarnak. Ha meg nem akarnak akkor a hullaházba.

    Talán ez a sorozat mutatja be legjobban a "Lassú apokalipszist". Amikor először halottam a Fear-ól valami hasonlónak képzeltem el.