banner
  • ratgab
    Spoilerbe raktam mert hátha valakit zavar az ilyesmi.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Karakteralkotásnál a firegemmel kezdel. Firelink shrine-ban rárakod arra a fegyverre amit szeretnél használni. Én direkt a longswordra raktam és duplázta a sebzést. Alapsebzés megmaradt+ ugyanannyi tűzsebzést dobott a fegyverre, így gyakorlatilag lett egy 200-at sebző kardom. Ezen felül ami még érdekesebb, hogy ugyanúgy fejleszthető tovább titanite sharddal mint a sima kard.
    Egyetleg hátránya, hogy attribútumokra teljesen érzéketlen lesz a fegyver, de ez a játék elején még amúgy sem nagy dolog.

Tesztjelleggel fejlesztettem egy broadswordot is, aminek alapból nagyobb a sebzése a longswordnál és ugye a knight eleve strength beállítotságú karakter, tehát magas strengthel kezd. Míg a +1-es broadsword sebzett olyan 140-et, addig a sima fire longsword sebzett 200-at és abból ugye 100 tűzsebzés. Ráadásul azt a titanite-ot el lehet nyomin a fire longswordra is, amit a broadswordra költenél és a sebzés ugyanannyival nő mindkettő esetében. Így Broadsword csak akkor éri el valaha is a fire longsword (lehetett volna egyébként fire broadsword is), ha pumpálod a karakterbe a strength pontokat, ami hosszú távon valószínű eredményessé teszi a sima fegyvereket is, ellenben addig a tűzverzióval háromszor fölszeletelsz mindenkit.

Knightommal fire longsworddal 4-5 csapásból ölöm High Wall Lotericen a knightokan ezzel a fegyverrel és még az átalakuló monszta se szereti a + tűzsebzsét. Szóval a sárkány alatt felszedhető dark fegyver helyett ez is egy jó alternatíva lehet a játék elején.