10804749371454315238.jpg
  • Etelkozi Vata
    Bár nem engem kérdeztél, én azt válaszolom a kérdésedre, hogy könnyedén (kezelem le a podokat, még ha több is jön rám).
    És az általad vázolt problémákból én semmit nem érzek, ellenben remekül szórakozom. 200 órám van a játékban. És még egy végigjátszásom sincs. Veterán, commander és legend szinten viszek párhuzamosan végigjátszásokat.
    Veteránon nagyjából a vége felé járok, már minden küldetés egy hentelés, 2 sectopoddal, 2 archonnal, gatekeeperrel, bármivel, amit akarsz.
    A commander már neccesebb, kis odafigyeléssel ott sem izzadok.
    Ezeken a szinteken van, hogy 4 kör alatt megvan a 9-12 ellenfél legyilkolása, osztódó codex-ekkel együtt.
    Aki odafigyeléssel, körültekintően játszik, minden lehetőségét a csapatának jól kihasználva, annak nem lehet gond. Különösen a játék kb. harmadától.

Legend az más tészta, ott minden harmadik küldetésben elveszítek valakit. De belefér. Küzdeni akarok, nem letarolni a térképet.
    De vannak persze szemét dolgok is a játékban. A lövésekkor mindig nagyon izgulni kell, hiszen 98%-os is ment már mellé. De utána a 65%-os "B" tervként megoldotta. Vagy egy gránát. Vagy egy combat protocol. Vagy bármi. Nálam szinte mindig van "C" terv is, mert tudom, hogy mikor mit csinálok és ha nem sikerül, hogyan reagálom le.

A concealmentnél pedig csak azok fognak rád rontani, akik rálátnak az esemény helyszínére, vagy valamelyik katonádra. Csak úgy brahiból nem. Ráadásul a podok nem ácsorognak általában (bár olyanok is vannak) hanem járőröznek. Ezért van, hogy néha felfedeznek. Persze csak akkor, ha túl közel mész hozzájuk. Ez, ha így veszem, játékos hiba, nem a játékmechanika hibája.

Példa: most fejeztem be egy küldetést, egy facility támadás.
    Egyből bedobta a csapatot egy sectopod és két advent mellé. Concealment ugrott, hiszen egyből megláttak minket.
    Erre mit mondjak? Sírjak?
    Lemészároltam őket. 2. körben újabb advent pod, mert belegyalogoltak az akcióba. Mind control és máris megoldva a 2. pod. Aztán egy magányos torony (azért magányos, mert nem rohantam rá, hogy magamra húzzak még egy podot is, hanem szépen kiiktattam és utána mentem tovább). Aztán még egy sectopodos pod, akik egy kör alatt haltak meg.
    Ebben a küldetésben az ellenfél egy lövést adott le rám. Ami mellé ment.
    Az érkező erősítés pedig egy overwatch mészárlás áldozatává vált.
    Minden helyzetre talál az ügyes játékos jó megoldást. Az ügyetlen nem biztos.

Ja, nekem még egyetlen egyszer sem fagyott le a játék (vagy talán egyszer???? valami rémlik, de igazából csak sejtés, és az is már régen lehetett).

A hibákat, amiket másban lát az ember, gyakran magában kell keresnie (hardwer probléma, elbénult, nem karbantartott op. rendszer, driver gond, por!->túlmelegedés, satöbbi, akármi, plusz nem jól értelmezett, félreértelmezett játékmechanika, esetleg alapból síró-rívó ember vagyok, akinek semmi sem jó. Ez utóbbi sajnos nagyon gyakori.).

Akinek nem inge...

Peace!