10804749371454315238.jpg
  • SaGa Jr
    Lényegében igen. Legendary nehézségen nincs aim assist-ból származó módosító (illetve egész pontosan az 1.0-ás szorzó van az aim értékre, míg a többi fokozaton ez 1.1-1.2-es szorzót jelent).

Tehát a katona aim értékére a felszerelés (nem csak a távcsövek és PCS vagy egyéb kütyük, de az éppen használt fegyver is ad a célpont távolságától függően bónuszt vagy levonást) és skill módosítók jönnek csak rá pluszban, meg negatív értékként a fedezék és esetleges más tényezők (például mérgezés, sav és égés miatti aim romlás, füst zavaró hatása, disoriented hatás meg a többi negatív dolog).
    Ha nincs semmi pozitív meg negatív módosító semmiből, akkor legendary nehézségen a kijelzett százalékos érték az tényleg annyi lesz amennyi az aim értéke a katonának.

Az aim assist adta segítség a nálam hozzáértőbbek szerint állandó jellegű, míg az idegenek szivatása a szituáció függő. Azt például tudom, hogy legendary fokozat kivételével az idegenek kapnak levonást a találati esélyeikre ha a seggükön maradnak egy fedezékben és onnan támadnak. De hogy mennyit azt nem tudtam kideríteni (ez nincs benne az ini-kben vagy én nem tudtam még megtalálni). Valószínűleg ez az aim assist módosító lesz az ő büntetésük, de ezt nem tudom, simán lehet valami más szabályozó tényező is eldugva valami template-be.

A mázli érzetén elképesztően sokat tud befolyásolni a RNG. Ha épp úgy jön ki a lépés a halálba szivat, máskor magad sem érted mi ez a mázli sorozat (olyan cache-eket dobál le a program mint korábban még egyszer sem, látszólag szar találati arányok jönnek be sorozatban egymás után, esélytelenség határát súroló hacking közben a csík felkúszik maximumra azt sikerrel elhozod a jutalmat). Csak hogy aztán egyik pillanatról a másikra forduljon a kocka és az eddigi diadalmenet hirtelen megtorpanjon és pofára essen az esetleg magát elbízó játékos (részemről megtörtént, emiatt el is veszítettem két katonát amire nem volt példa a veterán nehézségen). Többnyire azonban kicsit ez is meg az is érvényesülni fog. Ám a szélsőségek jobban kiütköznek majd, mert nagyobb lesz az alaptól való legkisebb eltérés látható eredménye is.

Legendary-n megmondom őszintén én is mázlistának éreztem magam a veteránon lezavart gyors játékban tapasztaltakhoz képest, mert sorban kaptam olyan dolgokat amiket veteránon nem (cserébe ott úgy mentem át minden harcon mint forró kés a vajon, szó szerint végigszáguldottam a játékot).
    Aztán kiderítettem némi fórum turkálással és ini böngészéssel, hogy ennek oka nem kis részben az, hogy a gyengébb fokozatokon bizonyos előnyök elő sem kerülhetnek, mert eleve van egy halom más jellegű garantált előnye a játékosnak, így a legjobb dolgokat a legerősebb fokozatra tartogatja a játék (meg a legkeményebb harcokat is), illetve előfordulási esélyeiket megváltoztatja. Minden sokkal látványosabban nyilvánult meg, a pechsorozat is meg a legkisebb szerencse is.