-
SaGa Jr #587 Hacking küldetésben (8 kör alatt kapcsolj ki önmegsemmisítő tárolót/gépet és szerezd meg a benne lévő cuccot) csak az egyik feladat a hacking, a másik az ölj meg mindenkit (ezt akkor kapod meg mikor leállt a számláló és megvan a cucc). Mindkettőt teljesíteni kell ha nem akarsz failed-et. Egyedül a menekítsd ki, kapd el a VIP-t, kísérd el extract point-ra a megadott személyt feladatok azok, ahol nem kell leölni az ellenséget a győzelemhez (ja meg majd az Avenger védő feladatnál).
A maradékban (robbantások, felderítések, védekezések, supply raid feladatok, hacking, megvédendő objektum) mindig el kell takarítsad az összes idegent is a sikerhez. Ha akarsz, ezekből is elmehetsz előbb, csak failed lesz mert nem sikerült teljesíteni a feladatot. Az embereid megmaradnak, de például ha gerilla feladatról volt szó, akkor nem csak a lehetséges jutalmat nem kapod meg, de még elő is segíted a meneküléssel az ellenfél egyik dark event-jének bekövetkezését (mert ilyenkor kap pár nap csökkentést a DE).
Az előző játék is ugyanilyen volt a találati arányokban. Nem kell elhinni amit kiír és nem tutira venni a sikert csak mert valami 90%-os vagy 98%-os. Akkor is ott van még a maradék esély, hogy nem jön össze. A program egyébként számtalan kiegészítő kütyüt biztosít amivel nem kell százalékokkal szórakoznod (gránátok, AoE támadások), illetve garantálja a találatot (lesznek ilyen képességek) vagy éppenséggel mellélövés esetén is sebzel valamennyi (ha nem is sokat). A kezdet az ilyen bénázással teli lesz igen. Én speciel nem éreztem, hogy engem szivatna a program a találati esélyekkel. Igen, előfordult hogy mellélőttek az embereim, de ez megesik. Nem érdekeltek a százalékos értékek, egyszerűen kitapasztaltam melyik stukkernek melyik az optimális lőtávolsága, hol ad előnyt é honnan hátrányt, aztán csak ezen távon belülről durrogtattam vele. Ha úgy éreztem esélytelen lenne eltalálni a célpontot, akkor meg szórtam a gránátokat (legyen az frag, flashbang, smoke vagy egyéb gránát, nem kell feltétlenül sebezni, elég megzavarni az ellenfelek).
Ráadásul a játék egy lépcsőfokkal nehezebb, mint az előző rész volt. Ami előzőben classic volt, az itt most a veterán. Tehát ha csak nem nyomattad az előzőt a legmagasabb nehézségen, akkor szerintem ne a commander (harmadik) nehézségen kezdj el küzdeni. Nagy különbség egyébként nem lesz a játék nagyobbik részében (harcokban a játék utolsó harmada keményebb lesz és kezdetben némelyik ellenfél kapott egy nagyon minimális módosítást), de például a stratégiai rész az nehezebb, mások a jutalmak és esélyek bizonyos dolgok bekövetkezésére. Tanulókör legyen inkább a veterán. Azon kitapasztalod a játékot és aztán nyugodtan mehet a nehezebb fokozat. Ha teljesen ki akarod élvezni a játék minden lehetőségét, akkor meg úgyis modolva kell játszani/újrajátszani, jelentősen kibővítve a tartalmat. Egy menet alatt, a nehézségek közti különbségek okán, úgy sem fogod megkapni a teljes egész játékélményt, mert nagyon eltérőek a felvonultatott elemek a különféle nehézségeken, egészen más módon kell nekiállni az egyes nehézségek kihívásainak, más ütemben és összeállításokban érkeznek az ellenfelek és másként is viselkednek (arról nem is szólva, hogy más mennyiségben cselekszenek).
Kutatókat nem kell hozzárendelni kutatáshoz. Kutatók nélkül is lehet nyugodtan fejleszteni, csak akkor az alap időtartam marad a kutatás ideje. Minden egyes scientist akit felveszel/megmentesz pedig rendelkezik egy százalékos értékkel amit láthatsz mikor hozzád kerül. Na ők azzal a százalékos értékkel csökkentik a kutatás idejét. Ha lesz laborod, akkor meg két kutatót beállíthatsz oda, akik még extra gyorsítást tudnak biztosítani, de ettől még mindegyik előnye érvényesülni fog.
Az akadozásokról pedig elég sok szó esett a topikban, igaz nem mostanság. Mindenkinek akad, főleg ha magasabb részletességet meg kinézetet állít be. Ez a szar memória kezelésnek köszönhető. Vannak trükkök ennek elkerülésére amik segítenek mérsékelni, sőt akár meg is szüntetik a problémákat.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2016.02.26. 07:49:58