• SaGa
    A horizon egy jó mod, elég sokáig használtam, azért tettem félre, mert más, főleg a „kaland” és „helyszín” modokkal összeakad, némelyikkel annyira, hogy egy idő után, vagy bizonyos helyszíneken nem lehet visszatölteni a mentéseket. De készülj fel, hogy az egész világ alaposan megváltozik tőle, mások lesznek a prioritásaid, és igazából csak survival módban van értelme használni. Ha egyéb modokat is tennél fel, nézd meg, vannak-e hozzájuk horizon patchek, ha nincsenek, inkább hagyd ki őket.
    Átszabja az építkezést, a settlementek kezelését, mindent. Annak is érdekesebbé teszi a világot, aki harcos karaktert akar és annak is, aki építkezőst. Az építkezéshez, settlerek kezeléséhez az Architect kiegészítőjét is fel kell tenni, benne van a csomagban, telepítéskor választhatod ki, hogy akarod–e. A teljes élményhez kell ez is. Pl a settlereket egy gombnyomásra felfegyverezheted és elláthatod teljes, a feladatukhoz illő páncélzattal, csak lopakodó módban kell hozzájuk közeledni. Ha nem a piros kizsebelős mód jön elő így akkor lehet ellátni őket. Alapanyag kell hozzá, de nem kell egyesével rájuk adogatni egy páncél darabjait. Az építkezési lehetőségeid a falvak fejlődésével haladnak előre, minél nagyobb létszámú falvaid vannak, annál többféle építményt enged. Az erőforrás kezelő (resource management) asztalt minden faluban érdemes felépíteni és rendszeresen figyelni, azon keresztül tudod kivenni a tiszta vizet, a spéci veteményesek terményeit (egy faluban egy terményfajtából minimum 21 kell, hogy egyet ki tudj venni, a többit megeszik, vagy nem tudom, mi lesz velük), stb…
    A fegyverek, páncélok statisztikáit is alaposan átírja, túlélősebb lesz, és míg nem vagy legalább első szintű vadász, hamarabb éhen halsz, minthogy lelőnének. Az első perk, amit fel kell venni, a vadász, a második a túlélő, ezek nélkül semmi esélyed survival módban. Aztán jöhet a gun nut, hogy legalább alapszintű fegyverfejlesztést csinálhass…
    Nagyon alaposan tanulmányozni kell, minek az elkészítéséhez milyen perkek kellenek (pl a vízszűrő, ami nélkül nincs tiszta víz), és meg kell tervezni a felvételük sorrendjét előre. különben már igen hamar elbukhatsz. Érdemes elolvasni a kezdési javaslatokat, melyik S.P.E.C.I.A.L.-ra mennyi pontot tegyél indulásképp, ha nem akarod az első 10-15 szintet végigszenvedni.